SAKARYA

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'ndeki konferansta mütekellim The Muslim Institue'den Prof. Dr. Ziyauddin Serdarr, dünyanın gelişigüzel durumunda yıldırıcı faaliyetlerin arttığını belirtti.

Serdar, şu şekilde konuştu:

'Dünyada anlaşılan ortak alana atfedemeyeceğimiz ortak yıldırıcılık faaliyeti bilge fakat burada aslına bakacak olursak, öbürkü yahut yıldırıcı adına isimlendirilen tanımlanmış ortak durum, varlık var. Bütün siyasal çatı içine baktığımızda bu türden mevcudiyetleri görmekteyiz. Belki ortak aşama geriye gidip bunu ortak nebze resmiyet ile çözümleme etmemiz gerekiyor. İslam ve Müslümanlık meselesini ayrıştırmak gerekiyor. 1960-70'lerin Hollywood filmlerine dönerek bakacak olursak şurası görmekteyiz. Bu filmlerdeki teröristler gelişigüzel daim Araplardan ve Müslümanlardan oluşuyor. Çizgi fimlerde fark buna rastlıyorsunuz. Ki bu vakitler terörizmin baş döndürücü münteşir bulunmadığı zamanlar. Hollywood dünyaya aslında ne düşünmesi gerektiğini söylüyor, neye inanması gerektiğini dayatıyor. Bunlar elden hikayeler değil, bunlar burada dünyanın öğrenmesi düşüncesince geçer araçlar. Müslüman teröristler siyasal mevcudiyetini El-Kaide ile ispatladı ve cihad meselesi, İran Devrimi ile beraberce ortaya çıkan ahval buna ayraç ayar oldu.'

'Müslüman ortak ferdin saldırısı gelişigüzel devir 'İslami terör' adına adlandırılıyor'

ABD'de ise gelişigüzel 15 günde ortak ortaya çıkan, darülfünun mezunu olması durumunda yüzlerce insanı öldürücü ortak hızlı gaddar olayının mevcut bulunduğunu tamlayan Serdar, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

'İnsanlar bu hadiseler bulunduğu devir nelerden bahsediyor mesela, çıkıp bir tanesi apayrı bir tanesini öldürüyor ve rastgele ortak sebebi olmaksızın yapıyor. Ama yıldırıcı sözcüğü bu ABD'de bulunan yevmiye şeyden ayrımlı ortak yaftaya dönüştürülüyor. Bunlar yıldırıcı adına yaftalanmıyor. İşin özüne bakacak olursak şayet ortak gelişim ortak Müslüman kabilinden gerçekleştiriliyorsa o devir yıldırıcı yaftası yapıştırılıyor. Ama Müslüman sıfır ortak fert bahis konusu olduğunda o özlük prensibi bağlamında değerlendiriliyor. Burada denklemin 2 tarafı mevcut ortak bölümüne baktığımızda Batı gayrı tarafında da Müslüman kamet var. Müslüman ortak ferdin saldırısı gelişigüzel devir 'İslami terör' adına adlandırılıyor.”

Muhabir: Berire Paker


Kaynak: AA