SAMSUN

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, ''Hocalı Katliamı'nı ve Srebrenitsa'yı unutmadık, dün gibi hafızalarımızda duruyor.'' dedi.

OMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu'nca Hocalı Katliamı'nın 26. yılı nedeniyle OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde anma programı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Cengiz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu, iki devlet tek millet olduklarını söyledi.

Hocalı Katliamı'nın ardından birkaç yıl sonra Srebrenitsa Katliamı'nın yaşandığını hatırlatan Cengiz, şunları dile getirdi:

''Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992'de Ermeniler tarafından katledilen şehitlerimizin acısı 26 yıldır içimizi yakıyor. Hocalı Katliamı'nın ardından Srebrenitsa Katliamı'nı yaşadık. O zaman batılı ülkeler bu her iki soykırımı görmezden geldiler, bizim bu vahşeti görmezden gelmemiz söz konusu olamaz. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla ayakta duruyor. Hocalı Katliamı'nı ve Srebrenitsa'yı unutmadık dün gibi hafızalarımızda duruyor.''

Hocalı Karabağ gazisi Agil Memmedov da Hocalı Katliamı'nda yaşadıklarını anlattı.

Programda OMÜ'de öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler şiirler okudu.

Muhabir: Mehmet Kumcağız

Kaynak: AA