Avukat eylemine mesajla destek veren hâkimi tehdit eden sanığın cezası ertelendi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında avukatların cüppeleriyle İstanbul Adliyesi içinde polis ve güvenlik görevlileri tarafından yerlerde sürüklenerek gözaltına alınmasına tepki gösteren İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi Keskin Karakurt’a Akit gazetesinin “Çapulcu Hâkim” haberinin ardından tehdit mektubu yollandı. Mekbunda “Siyonist yargıçlar... Mahlukatın en adisi sizsiniz” sözleriyle hakaret eden Bayram Çakır’a savcılık kamu görevlisine karşı, görevinden dolayı hakaret suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar dava açtı. Fazıl Say’a ceza veren, eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ı tahliye eden hâkim Hulusi Pur, hakaretin hâkim Karakurt’a görevi nedeniyle edilmediğini, Gezi Parkı eylemlerine destek vermesi dolayısıyla sanığın hakaret mektubunu yazdığını belirterek cezayı erteledi.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimlerinden Keskin Karakurt, avukatların gözaltına alınmasına tepki için adalet.org sitesinde “Yargının olmazsa olmaz parçası olan avukatlara yapılan bu haksız muameleler kabul edilemez. Duruşmadan daha erken çıkmış olsaydım, cüppemle aralarına karışıp desteğimi göstermek isterdim” yazdı. Akit gazetesinin bu yazışmaları haberleştirmesi üzerine Bayram Çakır da hâkim Karakurt’a mektup göndererek şu satırları kaleme aldı:

“Sizler tıpkı sütü b.zuk kadınlar gibisiniz! Kocası onu besler süsler fakat o sütü b.zuk, yabancı erkeklere kendisini zevkle d.zdüren f.hişe kadınların durumuna düştüğünüzün hiç farkında mısınız? Provokatörleri yakalayıp size götürüyorlar ve bir yolunu bulup salıveriyor, arkasından daha büyük bir suçla yakalanıyor, yine affediyorsunuz! Sizlere hayvan desem hayvanlar dahi benden hak alırlar. Mahlukatın en adisi sizsiniz. Be hey müşrikler, Allah’ın mülkünde Allah’ı yargılayıp mülkünden çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sizin dedeleriniz de 1924’te anayasaya TC devletinin dini Hıristiyanlıktır diye yazdırmaya çok uğraştılar fakat yazdıramadılar.”

‘2 mermiyle hallederim’

Çakır, mektubunun sonunda ise “Sizlerin çoğu benim evladım yaşındasınız. İcap ederse sizin 10 mermiyle vuramadığınız hedefi 2 mermiyle halledebilirim!” ifadelerini kullandı. Kapatılan İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ifade veren sanık Bayram Çakır, mahkemeye gazete kupürlerini sunarak “Bunları okuyun benim haklı olduğumu anlarsınız” dedi. Davayı karara bağlayan hâkim Pur, sanığın müştekiye hakaret ettiğini belirterek verilen 75 gün adli para cezasını 1500 TL paraya çevirerek cezayı erteledi.

Fazıl Say’a ceza vermişti

Hâkim Hulusi Pur, Sulh Ceza Mahkemeleri’nin kapatılmasının ardından İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği’ne atanmış, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması şüphelisi Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ı tahliye etmişti. Pur, aynı zamanda piyanist Fazıl Say’ı, Ömer Hayyam’a ait“Irmaklarından şarap akacak diyorsun, cenneti âlâ meyhane midir, her mümine iki huri vereceğim diyorsun cenneti âlâ kerhane midir?” rubaisini Twitter’da paylaşarak “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/112405/H_kimin_Gezi_fobisi.html