İstanbul- Tortum Asliye Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen ve yaklaşık 5 saat süren duruşmada, ilk önce sanıklara kimlik bilgileri soruldu. Ardından jandarma kamerasıyla çekilen videodaki görüntüleri izleyen sanık köylülere tek tek, “Bu sen değil misin?” diye soruldu. Hâkim, görüntüde yokuşu çıkmaya çalışan, siyah tülbentle yüzünün büyük bir kısmı kapalı olan yaşlı kadının sanıklardan Asiye Keleş’e (65) benzediğini söyledi.


Şikâyetçi olmadılar

Asiye Keleş ise görüntüyü izledikten sonra “Bu kişi ben olabilirim ancak emin değilim” dedi. Şükran Yalçınyaka (67) da “Görüntüde jandarmayla konuşan yeşil yelekli kişi benim. Ancak ‘Bu taşı alır atarım’ demedim” dedi. Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı’nın başvurusu üzerine açılan davaya müşteki sıfatıyla katılan 7 er, “Sanıklardan şikâyetçi değilim. Davaya katılmak istemiyorum” dedi. Duruşma ertelendi.

Şaka gibi HES davası

Hemşerilerini savunmak için İstanbul’dan gelen Avukat Eşber Yağmurdereli, “Bu insanlar haklarını savunuyor. Müştekiler bile şikâyetçi olmadı. Ayakta duramayan, duruşma salonuna bastonuyla gelen insanların jandarma barikatını yıktığını söylüyorlar. Bu şaka gibi” diye konuştu.


cumhuriyet