Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Hızlı trenin Yozgat'a geliyor olması devrim niteliğinde gelişmedir. Uygulamadan kaynaklanan bazı gecikmeler olsa da bu tür projeler aslında nesillik projelerdir' dedi.

Yılmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Çalaplı bölgesinde yapılacak Yozgat Havaalanı arazisinde inceleme yaparak proje hakkında Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'dan bilgi aldı.

Daha sonra Bozdağ ile valiliği ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Yozgat ile ilgili çalıştayın değerlendirme ve kapanış programına katılmak için şehre geldiklerini söyledi.

Yozgat'ın çok köklü bir tarihi olduğunu ifade eden Yılmaz, kentin Osmanlı döneminden itibaren çok önemli bir merkez olma özelliğine sahip olduğunu vurguladı.

Yılmaz, çok daha geniş bir coğrafyaya hitap eden Yozgat'ın kültürü, insanı, tabiatıyla her bakımdan çok değerli bir bölgede bulunduğunu, hükümet olarak da Yozgat'a çok önem verdiklerini anlattı.

Yozgat'a yapılan yatırımları nasıl daha ileriye taşıyabileceklerinin mücadelesini verdiklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

'Özellikle hızlı trenin Yozgat'a geliyor olması devrim niteliğinde gelişmedir. Uygulamadan kaynaklanan bazı gecikmeler olsa da bu tür projeler aslında nesillik projelerdir. Bittiği zaman tüm bu coğrafyanın inşallah kaderini etkileyecek, ekonomik, sosyal, kültürel hayatını her bakımdan etkileyecektir. Bunu bugünkü toplantıda da değerlendireceğiz. Ulaşım önemli. Hızlı trenin yanında kara ve hava yolu ulaşımı, diğer kırsal alana dönük ulaşım imkanları şüphesiz kalkınma sürecinde değerlendirilmesi gereken konular.'

Bakan Yılmaz, kalkınma sürecinin turizm, sanayi, tarım, hayvancılık ve ticaretle bir bütün olarak ele alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA