AKP’nin üst üste tahliye ettiği Hizbullahçılar parti kurma çalışmalarını hızlandırdı.

Daha önce yaptığı açıklamada, Mustazaf- Der'in kapatılmasının ardından parti çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Mustazaflar Hareketi Başkanı Hüseyin Yılmaz’ın ardından, Mustazaflar Hareketi sözcülerinden Said Şahin, parti isminin Hür Dava Partisi (Hüda-Par) olarak açıkladı.

İlk hedef seçimlere katılmak
Mustazaflar Hareketi Sözcülerinden Said Şahin’den yapılan açıklamaya göre, parti ismi olarak ortaya çıkan pek çok seçenek içinde kısaltılması Hüda-Par olan Hür Dava Partisi ismini tercih ettiklerini söyledi.

Kurulacak olan partinin ilk etapta 30 kurucu üyesinin olacağını belirten Şahin, kongreye kadar geçici yönetim kadrosu ile yola devam edileceğini ve şu anda kâğıt üzerinde teşkilatlanmaların oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Şahin, ilk hedeflerinin yerel seçimlere girmek olduğunu ve bunun içinde ülkenin doğusundaki ve batısında il ve ilçelerde teşkilatlanmaya gideceklerini belirtti.

Domuz bağları, toplu mezarlar ve işkence evleri
90'lı yıllarda Kürt illerinde devletin gerçekleştirdiği katliamlarda kullanılan ve pek çok vahşi cinayete imza atan Hizbullah üyeleri, AKP talimatıyla serbest bırakılmıştı. Domuz bağları, toplu mezarlar ve işkence evleriyle bilinen örgüt üyeleri tahliyelerinde halaylarla dışarı çıkarılmıştı.

17 Ekim 2011'de ise Hizbullah'ın askeri kanat sorumlusu Hacı İnan'ın da aralarında bulunduğu 6 Hizbullahçı tahliye edilmiş, tahliye kararının verildiği duruşmada Hacı İnan, Gül ve Erdoğan ile 80 öncesinde beraber çalıştıklarını, AKP'nin Türkiye'de öncülük ettiği dönüşümden memnun olduklarını belirtmişti.

AKP “siyaset kanalları açık tutulsun”
Hizbullah’ın parti kurma girişimi değerlendiren AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu: “Radikal İslam kendini temsil edemiyor olabilir. Hizbullah'ın silahlı eylemden legal alana geçmek için uzun bir süredir çabası var. Derneklerini, partilerini kapatırsanız yeninden silahlı eylemlere başvurması muhtemeldir. Siyaset kanallarının açık tutulması gerekiyor" diyerek sürece yeşil ışık yakmıştı.

(soL - Haber Merkezi)