Hizbullah'ın yasal kolu olarak bilinen Mustazaf-Der aracılığıyla Marmara Peygamber Sevdalıları Platformu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri gerekçesiyle İstanbul Kazlıçeşme'de bir miting gerçekleştirdi. Mitinge katılmak üzere Kazlıçeşme Meydanı’na gelenler gülsuyu ikram eden görevliler tarafından karşılandı.

"Bu sevda salonlara sığmıyor, meydanlara dar geliyor"
Harem selamlık uygulamasının yapıldığı miting, Türkiye Kuran okuma eski şampiyonu Adem Bilir’in Kuran okumasıyla başladı. Ardından Mustazaf-Der Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, kürsüden kalabalığa seslendi.

İlki Cizre'de yapılan Kutlu Doğum mitingleriyle İstanbul'a kadar geldiklerini anlatan Yılmaz, "Peygamber sevdalıları olarak yıllardır etkinlikler düzenleyerek bu sevdayı her yere taşımaktayız. Peygamberi sevda etkinlikleri artık salonlara sığmıyor, meydanlara dar geliyor. Bu sevda artık günlere haftalara sığmıyor, aylara yayılıyor. Bu meydanda yakın zamanda başka kişilerin ismini yüceltmeye çalıştılar. Ama gördüğünüz gibi Allah'ın adı yüceliyor" şeklinde konuştu.

miting1.jpg
"Bütün dünyanın meydanları bu sevdaya dar gelir!"
Mitingde Mustazaf-Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin de bir konuşma yaptı. Şahin, konuşmasında Fatih Cami'nin kapatılarak ahıra çevrilişini anlatan bir hikaye anlattı. Peygamber sevdasından uzaklaştırılmaya çalışıldıklarını söyleyen Şahin, "Bu ülkede, camiler kapatılarak, Kur'an yasaklanarak toplum, İslam'dan, Muhammedi sevdadan uzaklaştırılmak istendi. Ama Müslümanlar Muhammedi sevdayı senelerce gönüllerinde yeşertti. Şu anda bu meydanda Muhammedi sevda yeniden yeşilleniyor" dedi.

Şahin, konuşmasında tüm dünyanın meydanlarına seslenerek, "Kazlıçeşme birçok kalabalık gördü ama inşallah bundan sonra Kazlıçeşme meydanı Allah Resulü'nün adını yüceltecek bir meydan olacaktır. Bütün dünyanın meydanları bu sevdaya dar gelecek inşallah" dedi.

Göktaş: "Kazlıçeşme Meydanı'nın adı Hazreti Muhammed Meydanı olacak"
Konuşmanın ardından kitle, miting kürsüsünden okunan ilahilere eşlik etti. İlahilerin son bulmasıyla Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş söz alarak, "Bu sevda burada toplandıysa bunun için bedel ödenmiştir. Biz iman ediyoruz ki bu kalabalığı bir daha kimse evlerine, camilere sokamayacaktır. Muhammedi sevda artık meydanlara taşınmıştır. Bu Kazlıçeşme Meydanının adı Hazreti Muhammed Meydanı olacaktır" şeklinde seslendi.

miting3.jpg
"Bu dava cayır cayır yanan Avrupa'ya da gidecek"
Göktaş, konuşmasının devamında, "Senin getirdiğin hayat nizamını evlerimize, okullarımıza, kampüslerimize, en önemli genel kurullarımıza senin nizamını taşıyacağımıza dair söz veriyoruz. Özellikle bu şehrin varoşlarına, garibanlarına, tinerci çocuklarına, kırmızı ışıkta otomobil camlarını silen çocuklara, senin rahmet olduğunu biz göstereceğiz. Bu davayı, cayır cayır yanmakta olan Avrupa'ya ve ülkenin birçok yerine sen götüreceksin ama bizleri sebep kıl ya rab!" şeklinde dua etti.

"Elhamdülillah deyin ve secde edin"
Ayrıca kitleye şükür ve secde çağrısı da yapan Göktaş, "Elhamdülillah bu ülkenin 130'dan fazla merkezinde Resulullah'ın aşkıyla düzenlenen programlara, katlana katlana kalabalıklar geliyor. Bunu biz yaptık zannetmeyin ey organizatörler. Tevbede bulunun, insanların akın akın Muhammedi sevdasına koştuğunu gördüğünüzde elhamdülillah deyin ve secde edin" sözlerini sarfetti.

Konuşmaların ardından miting, çocuk grupların seslendirdiği ilahilerle son buldu.

(soL-Haber Merkezi)