Peygamber Sevdalıları Platformu, Özgür Kudüs Derneği ve Mustazaf Derneği gibi 11 sivil toplum kuruluşunun üyeleri Hizbullah soruşturması kapsamında yasadışı gözaltılar yapıldığını ileri sürerek Beyoğlu'ndaki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası önünde eylem yaptı. Polisin geniş güvenlik aldığı eyleme katılan 500 kişi sık sık tekbir getirerek, 'Herkes için adalet' diye bağırdı.

Hayati ARIGAN / AHT

Beyoğlu Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası önünde dün saat 15.00'de toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, 'Hizbullah soruşturması' kapsamında 'Doğru haber' adlı gazeteye yapılan aramayı ve iki kişinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Ellerinde Doğru Haber gazetelerini taşıyan grup "Baskıya ve zulme hayır" pankartı açtı. Eyleme çok sayıda kadın ve çocuk katılırken erkek çocuklarının boyununa "Babamın suçu, Kuran okumaktı", "Babamın suçu, Peygamberi sevmekti" "Ataları vakıf kurar, torunları vakıf basar" "Babamın suçu hakkı üstün tutmaktır" yazılı dövizler astı. Eylemciler "Medya terörüne son", "Biz terörist değiliz", "Canavar medyaya biz kurban edildik", "Meydanlarda mahşerde bizimdir" yazılı dövizler taşıdı.

"Hukuk dışı uygulamalara son verilmeli"

Mustazaf Derneği sekreteri Davut Işık grup adına yaptığı basın açıklamasına besmeleyle başladı. Hizbullah'a yönelik haksız ve hukuksuz gözaltıları protesto etmek için toplandıklarını belirten Işık, "Medyada Hizbullah tahliyeleri adıyla yaftalanan 102. madde tahliyeleri gittikçe İslam kesimi üzerine yoğunlaşan bir mahalle baskısına dönüşmüştür. Halbuki bu tahliyelerin sadece 20 tanesi Hizbullah davalarıyla ilgilidir. Gözü kan bürümüş canilerin, hainlerin ve namusdan yoksun kişilerin tahliyeleri hiç gündeme gelmemiştir. Yapılan huku dışı uygulamalara bir an önce son verilmelidir" dedi.

Işık'ın açıklası eylemciler tarafından tekbir getirilerek kesilirken, Işık, "Yapılan hukuk dışı uygulamalara bin an önce son verilmelidir. Biz uygulanan hukuksuzluğu hukuk çerçevesinde dile gegetiriyoruz. Ve hukuk gün gelir herkese lazım olur" diye konuştu. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Habertürk