Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora payesi verilmesi dolayısıyla Konferans ve Sergi Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, kendisi ve ailesi için büyük bir onur günü yaşadığını belirterek, MAKÜ'den fahri doktora payesi almanın her Türke nasip olmayacağını aktardı. Üniversiteye adını veren Mehmet Akif Ersoy'un büyük bir düşünür, cesaret sahibi ve vatansever olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, en büyük eseri Safahat'ın büyük bir kişisel gelişim kitabı olduğunu vurguladı, Mehmet Akif'in yayımlanmış ve yayınlanmamış bütün külliyatını toplayarak kitap haline getirdiklerini kaydetti. 

'78 MİLYON ZENGİN OLMAK İSTİYORUZ'

Akademisyenlerden girişimci öğrenci yetiştirmelerini isteyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 'Zengin olmak istiyoruz. Bugün 78 milyon zengin olmak istiyoruz. 'Zengin olmak istemiyorum' diyen var mı? Ülkenin zengin olmasının yolu, tek bir yerden geçiyor. Hocalarımdan, genç kardeşlerimden girişimci olun. Girişimci yetiştirin' dedi. 

'HER YIL 900 BİN KİŞİ İSTİHDAM NÜFUSUNA KATILIYOR'

Ortalama bir girişimcinin 10 kişiye istihdam sağladığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, '10 kişiyi karnı tok, sırtı pek yapıyor. Bu müthiş bir şey. Türkiye'nin önümüzdeki en önemli sorunu işsizlik olacaktır. Bu sorunun çözümü de girişimcilikte. Türkiye'de her yıl 900 bin kişi istihdam nüfusuna katılıyor. Türkiye, bunlara iş bulmak zorunda. Bunu nasıl bulacaksınız? Üniversiteler mezun veriyor, meslek okulları, liselerden mezun olanlar var. Bunlara nasıl iş bulacaksınız? Bunu ancak girişimciler yapar. Girişimci yetiştirmezsek geleceğimizdeki en büyük mutsuzluk işsizlik olacaktır' diye konuştu.

'YA RONALDO YA SERGEN OLUYORSUN'

Başarılı olmak için önce hayal etmek gerektiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle dedi:'Hezarfen Ahmed Çelebi hayal etmese uçabilir miydi? Kristof Kolomb hayal etmese Amerika'yı keşfedebilir miydi? İşin başı hayaldir. Ama hayal yeterli değildir. Girişimci olmak için hedef koymak lazım. Hedefsiz gemiye rüzgar yardım etmez. Hedefi çok büyük koymanız lazım. Hedef de yeterli değildir, çalışmak da lazım. Çalışmadan olmaz. Cristiano Ronaldo'yu biliyorsunuz. 

Dünyanın en büyük iki futbolcusundan biri. Büyük yetenek ama buna rağmen günden 12 saat antrenman yapıyor. Bizde de ona benzer yetenek var. O da Sergen. Belki Sergen yetenekte Ronaldo'dan daha üstündü. Ama Sergen tembeldi. Başarı için çalışmak gerekir. Allah hiçbir şeyin karşılığını bedavadan vermez. Yetenek varsa çalışman gerekir. Ya Ronaldo ya Sergen oluyorsun. Onun için çalışmak gerekir.' 

VALİ BURDUR'A POZİTİF AYRIMCILIK İSTEDİ

Burdur Valisi Hasan Kürklü de TOBB'un katkılarıyla Burdur'a yeni bir okul kazandırmak istediklerini anlatırken, üniversitelerin şehirler için önemli olduğunu ve şehri aydınlatan kurumlar olduğunu söyledi. MAKÜ'nün yeni kurulmasına rağmen çok büyük atılımlar kaydettiğini aktaran Vali Kürklü, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Burdur'a pozitif ayrımcılık istedi. Konuşmaların ardından MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, üniversite senatosundan alınan kararla iş dünyasının en büyük temsilcisi olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na fahri doktora payesini verdi ve biniş giydirdi.Törenin ardından MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'nde kurulan Burdur Gelişim Enstitüsü'nün açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: DHA