Basından Protesto Haberleri şöyle;

Yürüyüşte "İlk bildiğiniz güzel olan her şeyi katletmek" ve "O ağaçları dikenleredir hınçları" pankartları açan öğrenciler, "İnsanlığını kaybetmişler", "Ormanlara değer vermezler" ve "Ormanları ranta açmayı iyi bilirsiniz" dövizleri taşıdı. Yürüyen grupların beraberinde kürek, kazma, ağaç fidanı ile kova taşıdığı görülürken, yol boyunca kesilen ağaçları toplaması dikkat çekti.

Birgün Gazetesi;


ODTÜ'lüler dikiyor Gökçek'in adamları söküyor

Ankara’da, ODTÜ ormanı ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçerek Eskişehir Yolu ile Konya Yolu’nu, birbirine bağlaması planlanan ODTÜ Yolu projesine karşı fidan dikme eylemi yapıldı. Dikilen fidanların polis eşliğindeki iş makinalarıyla sökülmeye başlanmasının ardından büyüyen gerginlik sürüyor.

ODTÜ'de gaz bombalı saldırıdan sonra gözaltılar başladı. 2 öğrenci polisler tarafından tartaklanarak gözaltına alındı.

Halkhabertv

DÜN GECE ODTÜ ORMANI'NA YAPILAN BASKIN ŞUANDA PROTESTO EDİLİYOR
Yurtlar önünde yürüyüş başlatan ODTÜ'lü öğrenciler A4 kapısında 100. Yıl halkı ve Ankaralılarla buluştu. Öğrenciler, “O ağaçları dikenleredir hınçları” yazısı ve Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan resimlerinin olduğu pankartı taşıdı.

Yaklaşık bin kişilik grup, 'Faşizme karşı omuz omuza' ve 'Gökçek elini ODTÜ'den çek' sloganları atıyor. Polis helikopteri de ODTü üzerinde uçuyor.

Solhaber

ODTÜ'de neler oluyor?

Gökçek'in iş makineleri, polis ve TOMA'larla ODTÜ'ye yaptığı bayram baskını, ağaç katliamı, taşlı-sopalı belediye 'çalışanları', fidan dikenlere gaz bombası ve TOMA'larla yapılan polis saldırısı, kesilen ağaçların parasını ödeme cüreti...

(soL - Haber Merkezi) ODTÜ'den geçecek yol için hukuki süreç sonlanmadan yapılan bayram baskınıyla binlerce ağaç katledildi. O günden bu yana yaşananlar "AKP hukukunu" net bir biçimde gözler önüne serdi.

"Parasını verdim ağaçları kestim" diyen, hukuk tanımayan Melih Gökçek'in karşısına ellerinde binlerce fidanla dikilen öğrencilere Gökçek'in sopalı sivilleri ve AKP'nin polisi saatler boyunca saldırdı.