WASHINGTON

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği, ABD'nin başkenti Washington civarlarındaki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde görüşme yaptı.

Kültür merkezi projesinin 2008'de başlatıldığını tamlayan Görmez, 'Bugün kılıç hoppadak gelişigüzel yönüyle göz kamaştırıcı bulunan bir mabedin açılışını yapmıyoruz, hoppadak bir mescidin açılışını yapmıyoruz. Biz halis muhlis insanlığa bir uygarlık merkezini bağış etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbimize ne derece hamdetsek azdır.' ifadelerini kullandı.

Her insanoğlunun hatırlı ve saygıdeğer bulunduğunu dile getiren Görmez, şöyleki bitmeme etti:

'Sayın Cumhurbaşkanım, kestirmece 20 sene bu toprak üzerinde, burada canlı halis muhlis vatandaşlarımız, Müslüman komşularıyla beraberce bir taşımalık mescit süresince ibadetlerini yapıyorlardı. Bir çerağ gecesinde onlarla beraberce geçirdiğim hazin bir geceyi, hazin anları hala hatırlıyorum. Gecikmiş de olsak çağ o taşımalık mescidin yerinde, inanıyorum ki o taşımalık mescit de Kabetullah'ın şubelerinden biriydi ama zatıalinizin himayesinde Rabbime hamdolsun, o mescidin durumunda çağ halis muhlis insanlığa, insanlığın ufkunu karartan medeniyetler çatışması tezlerini reddeden, gelişigüzel taşıyla, gelişigüzel nakşıyla İslamofobik nefretleri ortadan kaldıran, gelişigüzel taşı mütekellim bir nasihatçi olarak, şahıslara seslenme fail hakeza bir uygarlık merkezini burada kurmayı lütfettiği düşüncesince esasen büyük Rabbime hamdediyorum.'

'Çünkü siz Müslümansınız'

Senegalli bir Müslümanın namına söylediklerini paylaşan Görmez, bu kişinin, beşinci sınıf talebesi oğlu Muhammed'in ismini, meslek arkadaşlarından örtmek istediğini anlattı.

Görmez, açılışa katılanlara şöyleki seslendi:

'Lütfen, nerede yaşarsanız yaşayın hiçbiriniz başınızı öne eğerek yaşamayınız, zira siz Müslümansınız. Çünkü Muhammed adı hoppadak tehlikesiz sıfatını asimilasyon eder, hoppadak güveni, barışı, hakkı ve adaleti asimilasyon eder. Hiçbiriniz on binlerce kilometre uzaklarda ilmek adına, İslam hesabına gaileli bilinçlerin, kıya şebekelerinin işlediği suçlardan çevre eziklik hissetmeyin. Çünkü tamamımız biliyoruz ki o cinayetlerin hiçbiri dini mübini İslam'dan, Resul-i Ekrem Muhammed Mustafa'dan, kerim kitabımız Kur'an-ı Kerim'den kaynaklanmıyor.'

Muhabir: Tuğrul Çam

Kaynak: AA