Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir çatışma, hiçbir pusu, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, toprak bütünlüğünü savunmaktan bizleri alıkoyamayacaktır. Cesur ve fedakar güvenlik güçlerimizin arkasında bu millet durduğu müddetçe Türkiye tüm kanlı örgütlerden, kirli ittifaklardan bir bir kurtulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan'ın, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen askerlere rahmet, aileleri, yakınları ve millete başsağlığı, yaralananlara da acil şifa dilediği bildirildi.

Güvenlik güçlerinin, askeriyle polisiyle köy korucusuyla tüm birimleriyle teröre karşı son derece koordineli ve uyumlu biçimde verdiği mücadelenin, kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Hiçbir çatışma, hiçbir pusu, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, toprak bütünlüğünü savunmaktan bizleri alıkoyamayacaktır. Cesur ve fedakar güvenlik güçlerimizin arkasında bu millet durduğu müddetçe Türkiye tüm kanlı örgütlerden, kirli ittifaklardan bir bir kurtulacaktır." ifadelerini kullandı.

Ülkenin huzuruna kasteden terörle mücadele konusunda milletin, devletin tüm birimlerinin yanında olduğunu bildiklerine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu noktada, başta bölgedeki kardeşlerimiz olmak üzere sabrı, duası, feraseti, basireti ve desteği nedeniyle aziz milletimize minnettarız. Bu düşüncelerle Çukurca'da şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum."

Kaynak: AA