İZMİR - Tezcan Ekizler

İzmir'de yaşayan Kenan Güloğlu, sağlığında eşi Sevim Güloğlu'nun mezarlık ziyaretleri sırasında sık sık dile getirdiği "Keşke herkesin ebedi istirahatgahı yol kenarında, güzel mezar ve mezarlıklar olsa" sözünü, onun vefatının ardından kurduğu İzmir İli Mezarlıklarını Güzelleştirme ve Sosyal Hizmet Vakfı ile hayata geçirmeyi hedefliyor.

Eşini 2011 Temmuz ayında kalp krizinden kaybeden 64 yaşındaki Kenan Güloğlu, gününün büyük çoğunluğunu hayat arkadaşının kabrinin bulunduğu Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda geçirmeye başladı.

Her gün bir şekilde yolunu düşürdüğü mezarlığın bakımsız olmasından üzüntü duyan Güloğlu, eşinin sağlığında mezarlık ziyaretleri sırasında söylediklerini vasiyet kabul edip harekete geçti.

"Güzel mezarlıklar" yapma fikrini yakın çevresiyle paylaşan Güloğlu, 2012 Temmuz ayında İzmir İli Mezarlıklarını Güzelleştirme ve Sosyal Hizmet Vakfını (İZMEV) kurmak için başvuruda bulundu.

Başvurunun kabul edilmesinin ardından Güloğlu, Temmuz 2014'te önce eşinin mezarına 100 metre uzaklıkta bir vakıf binası yaptı.

Güloğlu, "Avrupa standartlarında" mezarlık yapmak amacıyla Orman Genel Müdürlüğünden İzmir-Aydın çevre yolunun Kaynaklar kısmında bulunan 80 dönümlük araziyi alarak İzmir Büyükşehir Belediyesine başvurdu. Çok geçmeden projesi onaylanan Güloğlu, eşinin vasiyet kabul ettiği sözünü hayata geçirecek olmanın mutluluğuyla çalışmalara başladı.

"Eşimin vasiyetini hayata geçirdiğim için çok mutluyum"

İZMEV Başkanı Kenan Güloğlu, kaybettiği hayat arkadaşının mezarını her ziyaret ettiğinde onun "Keşke herkesin ebedi istirahatgahı yol kenarında, güzel mezar ve mezarlıklar olsa" sözünü hatırladıkça bir şeyler yapmak istediğini belirtti.

Hemen hemen her gün mezarını ziyaret ettiği eşinin temenni mahiyetinde söylediği bu sözleri vasiyet kabul ettiğini anlatan Güloğlu, bunu yerine getirmek için çalışmalara başladığını kaydetti.

36 yıl birlikte yaşadığı eşini hala ilk günkü gibi çok sevdiğini ve 3 çocukları olduğunu aktaran Güloğlu, "Sevim Hanım çok örnek bir insandı. Kendisine sağlığında istediği gibi bir mezar yeri nasip oldu ama sadece eşimin mezar yerinin güzel olması yetmiyor. Tüm mezarlıklar güzel olsun diye ben bu yola çıktım." dedi.

Kaynak: AA