Tüm dünyada bankalara karşı açılan yüksek faiz davalarının sayısı her geçen gün artarken, furya Türkiye'ye de sıçradı. Son dönemlerde iş dünyası ve meslek örgütlerinden ardı ardına "bankalara dava açacağız" açıklamaları geliyor. Birçok örgüt, dava açmak için Rekabet Kurumu'nun bankalar hakkında yürüttüğü soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyor. SABAH'ın bankaların Anadolu sermayesine yüzde 14, TÜSİAD üyesi büyük sanayicilere ise yüzde 7 faizle kredi verdiği haberleri tepkilerin dile getirilmesinde etkili oldu. Bugüne kadar bu konuda konuşmayan işadamı örgütleri birer birer yüksek faiz politikaları nedeniyle gördükleri zararı geri almak için dava açmaya hazırlanıyor. Bu tepkilerin son örneği ise Ankara Genç İşadamları Derneği'nden (ANGİAD) geldi. 

BİNLERCE KİŞİ SIRADA 

Bankalara dava açmak için hazırlanan bir diğer kurum da Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER). TÜKODER Başkanı Avukat Şükran Eroğlu, yüksek faizi aralarında belirledikleri için bankalara dava açmaya hazırlandıklarını söyledi. Eroğlu, "Rekabet Kurumu'nun kararını bekliyoruz. Binlerce üyemiz adına konuyu yakından takip ediyor" dedi. 

YÜZLERCE DESTEK MAİLİ GELDİ
Bankalarla ilgili iş dünyasının sorunlarını ilk kez dile getiren TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, "Yaptığımız çıkış işe yaradı. Birçok işadamı dava açmak istediğini söyledi" dedi. Yücelen, davaların bireysel olarak da açılabileceğini belirtti.

SABAH'ın, 'İnşaatçıya banka terörü', 'Anadolu sermayesine postmodern darbe' başlıklarıyla gündeme taşıdığı haberlerden sonra işadamları dava açmak için Rekabet Kurumu'nun bankalarla ilgili kararını beklemeye başladı.

Sabah