DİYARBAKIR - Selman Tür

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir köy okulunda görev yapan 10'u kadın 18 öğretmen, okulu el birliğiyle boyayarak güzel bir görünüme kavuşturdu.

Akbaş Köyü İlkokulu/Ortaokulunda görev yapan 18 öğretmen, 278 öğrencinin eğitim gördüğü okulu boyayıp, bahçesini düzenledi.

Öğretmenlerin bu anlamlı çalışması, köy sakinlerinden ve velilerden takdir topladı.

"Birlikten bir güç doğar"

Okul Müdürü Mehmet Zeki Bıçakçı, AA muhabirine, öğretmenlerin yaptıkları çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bıçakçı, Şöyle konuştu:

"Birlikte okulumuzu güzelleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Birlikten bir güç doğar. Biz de okulda bir birlik içerisindeyiz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden aldığımız boyalarla okulumuzu kendimiz boyuyoruz. Her şeyi devletten beklememek lazım. Fedakar öğretmenlerimizle güzel şeyler ortaya çıkarttık. Okulumuzu boyadık, bahçemizi güzelleştirdik. Öğrencilerimize daha iyi bir ortamda eğitim vermek için çabalıyoruz."

"Güzellikleri yapmaya devam edeceğiz"

Öğretmen Selim Aydın ise el birliği ile okulu güzelleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Ders dışı zamanlarda okulun eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Elimizden geldiğince birlik ve beraberlik içerisinde bu eğitim ortamını çocuklarımıza uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Bir şeyi sevince fedakarlık yapmak istiyor insan. Biz eğitime gönül verdiğimiz için yaptığımız fedakarlıklar gözümüze gelmiyor. Elimizden geldiğince devletimizle bu güzellikleri yapmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA