HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, yüzde 10 işsizlik olmasına karşın sanayicilerin işçi bulamamaktan yakındığını belirterek, "Her işi yaparım diyen işçilere artık sanayide iş yok." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini ve bu konuda üretilen projelerin yetersiz kaldığını söyledi.

Türkiye'de hemen hemen tüm illerdeki sanayi bölgelerini dolaştığını ve fabrikaların büyük bir çoğunluğunda "işçi alınacak" yazısı olduğunu anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Yüzde 10 işsizimiz görünüyor ama sanayicilerle görüştüğümüzde işçi bulamamaktan yakınıyorlar. Burada kalifiye eleman yetersizliği ön plana çıkıyor. 'Her işi yaparım' diyen işçilere artık sanayide iş yok. O yüzden bizim iş gücü planlamamızı işçilerin mesleki yeterliliklerini dikkate alarak sanayide karşılığı olan bir sistemi kurmamız gerekiyor. 

Bir taraftan işsizlik oranı var bir taraftan da işçi ihtiyacımız var. Bu dengesizliği işçilerin vasıflarını artırarak giderebiliriz. Bunun için de İŞKUR'un veya bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının vasıflı işçi yetişmesi noktasında gerçekleştirdiği projeler çok önemli. Bunların mutlaka çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor."

Kaynak: AA