BARTIN

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla haklarında dava açılan tutuksuz 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen polis memurları Y.T, E.K, T.C, S.T, S.S, M.K, M.Y. ile yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık Y.T, örgütle 2000'de ilk görev yeri olan Mersin'de bir öğretmen aracılığıyla tanıştığını ve ev sohbetlerine de burada gitmeye başladığını söyledi.

Bartın'da sohbet hocalığını "komiserlerden sorumlu il imamı" olduğu öne sürülen ve tutuklu yargılanan göz doktoru Ayhan Yılmaz'ın yaptığını ve sohbetlere tüm komiserlerin katıldığını anlatan Y.T, yine görev yaptığı tüm illerde kendisinden "himmet" adı altında para istendiğini söyledi.

"En son cemaate her ay 150-200 lira himmet verirdim"

Kendisinin de 2012'ye kadar cemaate para verdiğini dile getiren Y.T, şunları kaydetti:

"En son cemaate her ay 150-200 lira himmet verirdim. Paraları Bartın'da Ayhan Yılmaz toplardı. O olmadığı zaman Hakan Uysal ve Kadir Soydan'a verirdik. Ben bu örgütle bağlantım olduğu sürece hiç kimseden para istemedim, sohbetlere de hiç kimseyi davet etmedim. Bu yapının terör örgütü olarak ilan edilmesinden sonra da hain çeteyle mücadelemi verdim. 15 Temmuz gecesi de amirimin yanına giderek devletimin yanında olduğumu beyan ettim. Ben dini ve milli duygularım istismar edilerek içlerinde kaldım. Pişmanım."

Kentte görev yaptığı sırada örgüte ait bir öğrenci yurdunda meydana gelen adli bir olayın da "cemaat abisi" tarafından üstünün örtülmesi için kendisine baskı yapıldığını aktaran Y.T, "Kemer Polis Karakolu amiriyken cemaat yurdunda bir hırsızlık olayı olmuştu. 3 kız öğrenci şikayette bulunmuştu. Cemaat abisi Ayhan Yılmaz, beni aradı ve olayın kapanması, herhangi bir işlem yapılmaması için bana baskı yaptı. Ben de kendisine 'Yapacak bir şey yok. Görevimizi yapıyoruz' dedim. O gece savcıyla görüşerek yurtta inceleme yaptık. Yani ben bunların değirmenlerine su taşımadım." ifadelerini kullandı.

"Şifreli haberleşme programı yüklenmesi talimatını doktor Ayhan Yılmaz'ın verdi"

Y.T, telefonlarına örgütün şifreli haberleşme programı yüklenmesi talimatını da doktor Ayhan Yılmaz'ın verdiğini ve kendisinin de programı yüklediğini söyledi.

Diğer sanıklar eski polis memurları E.K, T.C, S.T, S.S, M.K. ve M.Y. toplantılara katılmadıklarını ve cemaatle bir bağlantılarının olmadığını öne sürerek beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, Y.T'nin ifadesinin ivedilikle zabıt altına alınıp, ilgili zabtın Mersin, Siirt, Amasra, Diyarbakır emniyet müdürlüklerine gönderilmesine karar vererek, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

Zanlılar hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA