Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi binasının gerisinde PKK'nın dernek kurmasına müsaade verilmesiyle ilgili, 'Belçika orada kalkıp onların paçavrasını savurmak aracılığıyla dernek kurmalarına müsaade verebiliyor. Bunun ismi teröre teyit olmaktır. Bunlar teröre teyit oldular' niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı haysiyetiyle 18 Mart Stadyumu'nda planlı törene katıldı.

Törende mütekellim Erdoğan, 'İstanbul'u tığ feda edebilir miydik, İstanbul'u verebilir miydik. Onun düşüncesince de geçilmez denilen arazi Çanakkale'ydi. Geçemediler Çanakkale'yi. İstanbul'un üstünde baş döndürücü arzusu olanlar var. Ama hepsinin arzuları kursaklarında kaldı. Bugün de içeride ve dışarıda milletimizi köşeye kıstırmak düşüncesince değme çeşitli oyunu oynayanları, on paralık şüpheniz olmasın ayrımsız bitim bekliyor' dedi.

Erdoğan, 'Allah'ın izniyle dünya ve ulus namına dünkü müşterek boy yazmamıza kimesne bariyer olamaz. Yeter ki ulus namına birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı çelimli halde korunum edebilelim' niteleyerek konuştu.

'Yılmayız, korkmayız, mücadeleden kaçmayız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'İşte bitim örneğini geçtiğimiz Pazar haset Ankara'da, Kızılay meydanında meydana getirilen bombalı saldırıyla yaşadık. Masum insanlarımızın arasına giren müşterek bombalı araç, 35 vatandaşımızın yaşamına dünyalık oldu, baş döndürücü sayıda vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet verdi. Terör örgütlerinin cihaz namına kullandıkları, merhum Cengiz Aytmatov'dan sabah yeli alarak 'Mankurt' namına nitelendirdiğim bu alçak varlıkların hainlikleri karşısında öfkeye kapılmamak benzer değil.'

'Biz ulus namına karşımıza erkekçe çıkan ki olursa olsun, ne denli çelimli olursa olsun, yılmayız, korkmayız, mücadeleden kaçmayız. Ama yıldırı denen ve karşımıza en alçak, en sinsi, en ahlaksız, en adamlık dışı yöntemlerle çıkan uğursuz işlerimizi hakkıyla zorlaştırıyor.'

'Bunlar teröre teyit oldular'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi binasının gerisinde PKK'nın dernek kurmasına müsaade verilmesiyle ilgili, 'Belçika orada kalkıp onların paçavrasını savurmak aracılığıyla dernek kurmalarına müsaade verebiliyor. Bunlar yanlışsız değil, içtenlikli değil. Bunlar kararsız davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, birtakımı aldatıyorsunuz. Dürüst olun, içtenlikli olun. Karşınızda aldanacak müşterek Türkiye yok, müşterek Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun ismi teröre teyit olmaktır. Bunlar teröre teyit oldular' dedi.

'Ne devir mayına basacağınızı katiyen bilemezsiniz'

Erdoğan, 'Ankara'da patlayan bombanın, kentin göbeğinde yıldırı örgütü yandaşlarına demonstrasyon ika imkanının sağlandığı Brüksel'de yahut Avrupa'nın rastgele müşterek şehrinde patlamaması düşüncesince tek faktör yok. Bu gizlemeden gerçeğe rağmen, Avrupa ülkelerinin hala dalgınlık zarfında akıntı ediyor olmaları, mayın tarlasında raks buyurmak gibidir. Ne devir mayına basacağınızı katiyen bilemezsiniz. Ama bunun mübrem müşterek bitim bulunduğu da gizlemeden bariz ortadadır' niteleyerek konuştu.

Kaynak: AA