CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Yeşilköy'deki bir otelde dayanışma yemeği düzenlendi. Geceye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

KILIÇDAROĞLU: “ÜLKEYİ AYDINLIĞA ÇIKARMAK İÇİN BİR GÖREVİMİZ VAR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililere seslenerek, “Bugün Doğuda, Batı'da, Güney'de, Kuzey'de bütün yurttaşların gözü Cumhuriyet Halk Partisinin üzerinde çünkü ülkenin nereye gittiği herkes çok iyi biliyor. Bize tarihin önemli bir görev yüklediğinin herkes farkında olmalı, ülkeyi aydınlığa çıkarmak için bir görevimiz var. O nedenle çalışmak, bireysel çaba harcamanın çok daha ötesinde hepinizin ortak bir hedefi olmalıdır. Birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz, birlikte hareket edeceğiz. Korkunun egemen olduğu bir yerden özgürlüğün egemen olduğu bir Türkiye'ye taşıyacağız, oraya götüreceğiz. Onun mücadelesini vereceğiz" dedi.

“HEP BİRLİKTE TAM DEMOKRASİYİ SESLENDİRECEĞİZ"
“Önümüzdeki süreçte çok daha ağır eleştirilere muhatap olabiliriz" diyen Kılıçdaroğlu, “Ama bunlar asla ve asla bizi inandığımız yoldan geri döndüremeyecekler. Biz mücadelemizi hak için, adalet için, özgürlükler için bağımsız yargı için demokrasi için ve en önemlisi halkımız için yapacağız. Ne darbe diyeceğiz ne dikta diyeceğiz. Hep birlikte tam demokrasiyi seslendireceğiz" diye konuştu.

“BU ÜLKEYE HUZUR GETİRMEK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"
Parti olarak kimseyi ötekileştirmeden çalışacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “İstanbul'un yağmalandığını biliyoruz. Pek çok eleştiri getirebiliriz. Diğer beldeleri de, diğer ilçeleri de yeşil alan açısından insanların özgürce sokaklarında dolaşabildiği beldeler yapması açısından bize önemli görevler düşüyor. Mücadele etmek zorundayız, halkımızı ikna etmek zorundayız. Her birimiz bir davanın sahibi olduğunu unutmamalıyız. Bizim davamız Türkiye'nin özgürlüğü davasıdır. Bizim davamız demokrasi davasıdır. Bu davaya sahip çıktığımız sürece görevimiz yapmış oluruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, inancını, kimliğini, yaşam tarzını eştirmeden, bu ülkeye huzur getirmek için birlikte çalışacağız"

CEMAL CANPOLAT: "AİLE SİGORTASINI UYGULAMAYA BAŞLAYACAĞIZ"
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise, hedeflerinin belediye seçimlerinde 14 belediyeyi daha almak olduğunu söyledi. Canpolat, Kılıçdaroğluna hitap ederek, "Sayın Genel Başkanım, bugün seçim olsa 6 ilçenin belediyesini bugün almış durumdayız. Ama hedefimiz 12 ilçeyi 14 belediyemize ilave etmektir. İstanbul'da seçim beyannamemizde olan bütün programlarımızı adım adım uyguluyoruz. Aile sigortasını önümüzdeki günlerde uygulamaya başlayacağız" diye konuştu.
Gecede ünlü sanatçı Leman Sam ve Hatay Belediyesi'ne bağlı Anadolu Medeniyet Korosu da sahne aldı.

Kaynak: DHA