GAZİANTEP

Gaziantep Şahinbey Belediyesince Şahinbey Spor Salonu'nda planlı 'Şehitleri Anma' programına eklenen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, DOĞRU coğrafyada beniz sene geçmiş oynanan oyunların dünkü sahnelerinin canlandırılmaya çalışıldığını anlatım etti.

Çanakkale ruhunu anlamanın önemine yer veren Şimşek, Türkiye'nin DOĞRU coğrafyada ve içerisindeki yıldırı dolayısıyla aşırı ehemmiyetli tehditlerle gönül rahatlığı karşıya bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Bu tehditleri fakat Çanakkale ruhuyla aşabiliriz. Ancak baştan sona birlikte, topyekun, birlik el birliği süresince olursak bu sorunları aşarız. Bu iyi ülkemizi ileriye aşırı elan ileriye baştan sona birlikte taşırız inşallah. Çanakkale ruhu diyince şurası idrak geçirmek lazım. O günün Osmanlı coğrafyası biliyorsunuz ki aşırı geniş, ciharıyek köşesinde nice milletten, nice budunsal gruptan insanoğlu bir ülkü yoluna Çanakkale'de şişman bir savaşım verdiler. Bizler de onların torunları adına çağ bu DOĞRU coğrafyamızda beniz sene geçmiş oynanan oyunun dünkü sahneleriyle gönül rahatlığı karşıyayız. Hep birlikte bu oyunları da bozacağız. Türkiye'de, bu coğrafyada harekât yaptırmayacağız inşallah. Çanakkale ruhu demek, yurt için, Cumhuriyet için, geleceğimiz düşüncesince en çelimli biçimde çabalamak demek. Etnik yahut öğreti eksenli tek fitneye boğaz kesmek demek.'

Muhabir: Ensar Özdemir, Adsız Günebakan

Kaynak: AA