Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'de acemi boğunuk spor salonunda şişko açma töreninde icra ettiği konuşmada, Meclis'teki bütçe görüşmeleriyle ilgili, 'Bakın cemaziyelevvel on paralık birbirlerine kılükal etmediler. Tek öğür zihniyetine ehil CHP, diğerlerine kılükal etmedi. Bu ülkenin doğusunda, güneydoğusunda gelip esenleme veremeyen MHP, diğerlerine kılükal etmedi. HDP, yıldırı örgütünün sözcüsü bulunan o parti, diğerlerine kılükal edemedi. Hep bu arada bizlere saldırdılar. Hodri meydan, ki çıkarsa çıksın karşımıza, lüzum yegâne başına, lüzum bütünü birlikte, kılıç buradayız. Türkiye'deyiz, doğudayız, batıdayız, kuzeydeyiz, güneydeyiz, değme ortak ilimizdeyiz ve değme yerde, değme düzlük okumaya hakkında da mıhlı ayaktayız. Çünkü Türkmen yiğitler de bizimle, Zaza yiğitler de bizimle, Kürt yiğitler de bizimle' dedi.

Başbakan Davutoğlu, 'Terörden imdat umanlar, elini tetikten çekmeyenler on paralık onma olmayacaklar. Şimdi yıldırma ediyorlarmış, 'daha geçmiş Cizre'de, Sur'da, Silopi'de bu terörü başlattık', ilkbahar erişince kuzeye, Bingöl'e, Van'a ve öbür illerimize yayacaklarmış. İşte buradan diyorum, baharında da yazında da kışında da güzünde de ülkenin değme durumunda varız, değme durumunda olacağız. Bizi kimesne korkutamaz' niteleyerek konuştu.

'Türkiye'nin, bölgenin huzura kastettiler'

Davutoğlu, bölen yıldırı örgütünün sulh ve geçim ortamı yerine, halkını ateşe verici Esed diyeti ile ortaklık halinde, hunriz ortak budunsal ve mezhebi çatışmanın tarafı olmayı yeğleme ettiğini belirterek, 'Türkiye'nin, bölgenin huzura kastettiler. Huzura kasteden güçlerin taşeronu, piyonu durumuna geldiler. Bugün Çözüm Süreci'nin durmasının yegâne sorumlusu, silahların gölgesine saklanmaktan vazgeçmeyenlerdir. 2013 martında 'silahları ayrılma edeceğiz' sözünü verdikten sonradan 2014'te, 2015'te ve deminden 2016'da şehirlerimizi, ilçelerimizi tabanca kaynağı durumuna getirmeye çalışanlar, ahacık Çözüm Süreci'ni durduranlar da bitirenler de onlardır. Bütün vebal, onların omuzlarındadır' dedi.

Kaynak: AA