Yunanistan Turizm Bakanı Yardımcısı Elena Kundura, Türkiye ile aralarındaki turizm işbirliğini yükseltmek istediklerini söyledi.

AA muhabirine mütekellim Kundura, 'Hedefimiz, Türkiye ile aramızdaki gezim akışını güçlendirmek, ırak pazarlardan gezgin çekmeye müteveccih kuma girişimler ve programları yaşama geçirmek' dedi.

İzmir'de 8 Mart'ta meydana gelen Türkiye-Yunanistan 4.Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantısını değerlendiren Kundura, başbakanlar düzeyindeki toplantının dü dünya arasındaki ortaklık beklentilerini ortaya çıkardığını vurguladı.

Kundura, “İzmir'de, Yunanistan ve Türkiye'nin esas kalkınma mevzularıyla ilişik düet ilişkilerin güçlendirilmesine müteveccih kuma niyeti hükümetler düzeyinde onaylandı. Hükümetler ortada meydana gelen toplantılar, elden düet ilişkilerde değil, rüçhan namına hukuk ve güven içinde ilişik bölgenin çıkarı açısından çapraz anlayışa dayalı ehemmiyetli ortaklık beklentileri de ortaya çıkardı” dedi.

Siyasete girmeden mankenlik karşıcı Bakan Yardımcısı Kundura, Türkiye ve Yunanistan'ın, gezim alanındaki ortaklık dair acemi imkanlar olduğunu belirterek, İzmir'de bununla ilişik birlikte anlaşma imzalandığını hatırlattı.

Turizmin balans ve kalkınma düşüncesince acemi metodlar açarak halkları birleştirdiğini tabir fail Kundura şöyleki konuştu:

“Mevkidaşım, Türkiye'nin Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile bizim de cesaretlendirdiğimiz acemi inisiyatifler ve kuma faaliyetlerle gezim alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesine müteveccih anlaşma imzaladık. Hedefimiz, ülkelerimiz arasındaki gezim akışını güçlendirmek, ırak pazarlardan gezgin çekmeye müteveccih kuma girişimler ve programları yaşama geçirmek. Alternatif gezim imkanları sunmak, gezim sektöründe istihdam gayeli eğitimle ilişik bilim ve deneyimlerimizi büzüşmek ve gezim dalında acemi yatırımları cesaretlendirilmek.”

Kundura, bu mevzuda atılacak acemi adımların, 4. Türk –Yunan Karma Turizm Toplantısı ve 9. Türk-Yunan Turizm Forumunda belirleneceğini belirterek, “İki dünya gezim dalında rakiplik biçiminde bulunmasına rağmen, gezim dair aramızdaki ortaklık Doğu Akdeniz devletleri ortada doğrudan, çakılı ve çelimli dostluk, sulh ve bolluk ilişkileri oluşturulmasında belirleyici gösteriş oynayabilecek ve bölgenin kalkınması düşüncesince acemi beklentiler oluşturuyor” niteleyerek konuştu.

Kaynak: AA