Metro ve metrobüs duraklarının hedef alınacağı ve 5 bombalı aracın trafikte olduğu iddiası korku dalgası yarattı, halk sokağa çıkamaz hale geldi.
İstanbul Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nün dün tüm ilçe emniyet müdürlükleri, şube müdürlükleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Tem Dairesi Başkanlığı’na terör saldırısı uyarısında bulunduğu bir emniyet tedbiri geçtiği öne sürüldü. Sosyal medya üzerinden sızdırılan bu belgede Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metroları için terör saldırısı uyarısında bulunulup güvenlik birimlerinden dikkatli olmaları istendi.

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Vehbi Baysan, şüpheli durumlarda halkı bilgilendirip, uyarıda bulunmanın önemli olduğunu belirterek, “Emniyet halka açıkladı sandım takdir ettim. Yurtdışında yaşayanlar bilir. Bu tür terör ihbarlarında halka bildirilir Amerika’da, Avrupa’da. Türkiye’de ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım ve memnun oldum aslında” diye konuştu.

İstanbul Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nün dün tüm ilçe emniyet müdürlükleri, şube müdürlükleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Tem Dairesi Başkanlığı’na terör saldırısı uyarısında bulunduğu bir emniyet tedbiri geçtiği öne sürüldü. Emniyet MüdürYardımcısı Mustafa Çalışkan tarafından gönderilen tedbirde şu satırlar yer aldı: “Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilerde, terör örgütlerinin Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metroları ile metrobüs duraklarına bombalı eylem gerçekleştirecekleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırıda bulunulacağı yönünde bilgiler elde edilmiştir.” Metin ‘bilmesi gerekenler prensibine riayet edilerek’ denilerek personele iletilmiştir.”

 

5 plaka dağıtıldı

İstanbul Emniyeti, tüm birimlere bomba yüklü olduğu iddia edilen 5 aracın plakasını dağıttığı da öne sürüldü. Bomba imha uzmanları olası bir tehlikeye karşı hazır tutulurken polis telsizlerinden yapılan uyarıda tüm ekiplerin söz konusu araçlar üzerinde dikkatli olmaları istendi.


http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/331959/Korku_ulkesi.html