HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç bir açıklama yaparak Eşbaşkan Figen Yüksekdağ'a ait olduğu iddia edilen bir Instagram hesabından yapılan paylaşıma dayanılarak yapılan haberlere tepki gösterdi.

Haberlerin kaynağı olan hesapla Yüksekdağ'ın hiçbir ilgisi olmadığı belirtilen açıklamada, "Söz konusu 'haber'de AKP-Saray medyası, adresini bile veremedikleri bir Instagram hesabının Sayın Yüksekdağ’a ait olduğunu iddia etmişlerdir. Bu yalan ve karalamaya ilişkin aynı gün kurumsal sosyal medya adreslerimizden Sayın Yüksekdağ’ın Instagram hesabı olmadığını duyurmuştuk. Açıklamamızda; Instagram'da sadece partimizin kurumsal hesabı olduğunu belirterek adresini de paylaşmıştık: https://www.instagram.com/HDPgenelmerkezi" denildi.

Açıklamada bu duyuruya rağmen bugün Anadolu Ajansı tarafından "aynı yanlış bilgiye dayanılarak" söz konusu paylaşımdaki videoda yer alan genç ve babasıyla bir röportaj yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Bir kamu kurumu olan Anadolu Ajansı’nın, gazeteciliğin en basit kuralını hiçe sayarak tarafımızdan görüş almaması; söz konusu Instagram hesabının gerçekliğini bile kontrol etmemesi; yalanın ve çamurun mağduru olan genç ile babasına mikrofon tutarak Sayın Yüksekdağ’ı suçlamaya kalkması kabul edilemez" denilerek haberin yayından kaldırılması istendi. Oluç ayrıca konu ile ilgili her türlü hukuki işlemi yapacaklarını da duyurdu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr