Halkların Demokratik Partisi Ankara İl Örgütü binasına giren bir saldırgan, HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş'a saldırdı. Karataş'ın boğazını kesen saldırgan, bacağından da bıçakladı. Saldırgan E.A yakalandı.

HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş’ın ağır yaralandığı saldırı öncesinde partiye çok sayıda tehdit mesajlarının geldiği belirtildi. Saldırganın parti binası girişindeki güvenlik kamerasından yüzünü gizlediği ifade edilirken, saldırının siyasi amaçla yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor.

"BÖYLE BİR SALDIRI BEKLENİYORDU"

Kobani eylemleri nedeniyle AKP iktidarının HDP’ye yönelik sert açıklamalarının ardından partiye yönelik çok sayıda tehdit mesajları gönderilmeye başlandığı ifade edilirken, böyle bir saldırının beklendiği de dile getirildi.

TEK BAŞINA GELDİ, 25 YAŞLARINDA, ERZURUMLU

Edinilen bilgiye göre, saldırı tek bir kişi tarafından gerçekleştirildi. 25 yaşlarında olduğu tahmin edilen saldırgan sabah saatlerinde HDP Ankara il binasına gelerek yetkililerle görüşmek istedi. Erzurum’dan geldiğini ifade eden saldırganın bina girişindeki kameradan yüzünü gizleyerek geçtiği ifade edildi.

SALDIRGAN YAKALANDI

HDP PM ve Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'ı bıçakla yaralayan zanlı E.A yakalandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa'daki parti binası önünde Karataş'ı bıçakla yaraladığı iddia edilen E.A'yı, Altındağ'da akrabasının evinde gözaltına aldı.

Zanlı, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

DAVUTOĞLU'NDAN İLK TEPKİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.

SİYASİ SALDIRI İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Bu durumun saldırının planlı bir şekilde gerçekleştiği şüphelerini artırdığı ifade edildi. Saldırganın HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş’a bıçakla saldırdığı, saldırıda Karataş’ın hayati tehlike oluşturacak ağır yaralar aldığı ifade edildi. Saldırının ardından bugün yapılacak grup toplantısı öncesinde HDP içinde bir toplantı gerçekleştirildiği ifade edilirken, saldırının kişisel husumet ya da siyasi olup olmadığı konusunda farklı iddialar dile getiriliyor.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

HDP Ankara İl Başkanı Orhan Çelebi olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Henüz tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak, sabah partiye geleceğini söyleyen bir kişinin telefonunun ardından bu saldırı gerçekleşiyor. Muhtemelen, doğrudan partimizi hedef alan bir saldırıydı. Burada hükümeti, HDP'ye yönelik açıklamalarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz" dedi.

TUNCEL: AKP PARTİMİZİ HEDEF GÖSTERDİ

HDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, Karataş'ın uğradığı bıçaklı saldırı ile ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Tuncel, "AKP partimizi hedef gösterdi. HDP PM üyemiz  Ahmet Karataş Ankara il binamızın önünde saldırıya uğradı. Boğazı kesildi. Durumu ağır" dedi.

HDP'ye bıçaklı saldırıdan ilk görüntüler - VİDEO


HDP'ye bıçaklı saldırı paylaşan: cumhuriyet>


CUMHURİYET