Mardin'in Ömerli ilçesinde yıldırı örgütüne müteveccih planlı operasyonda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) kaymakamlık eş başkanı ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) kaymakamlık eş başkanları tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne yapılan, 'DBP ve HDP il binalarında narkotik bulunduğu' yönündeki suç duyurusu için tahsil edilen değişmeyen doğrultusunda, manşet ekiplerince bahis konusu binalarda kontrol yapıldı.

Binalarda üstünde yıldırıcı resimleri mevcut 3-4 koli cidar saati, örgütsel muhtevalı kitaplar, Abdullah Öcalan'ın ve teröristlerin resimlerinin arazi almış olduğu aşırı sayıda takvim, atıl bir duruma getirilen teşkilat mensuplarına ilgili aşırı sayıda kılık ve belge ile ortak hacim parafin renkte türap konu ele geçirildi.

Operasyonda HDP kaymakamlık Eş Başkanı Almazi Demircan ile DBP kaymakamlık Eş başkanları Esma Yılmaz ve Mahmut Özdemir, gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından, adli mercilere irsal edilen Demircan, Yılmaz ve Özdemir, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı.

Kaynak: AA