Başbakan Ahmet Davutoğlu: 'HDP kendisini teröre tutu etmiş müşterek partidir. Millet iradesinin yıldırı baronları iradesi altında ezilmesine katiyen izin etmeyeceğiz. Hiç kimesne bu milletin Meclisinde mahsus sıfatları kullanarak, siyasa yapıyor görüntüsü altında, çoluk bebek demeden bu milletin canına kasteden müşterek yıldırı örgütünün sözcülüğünü yapamaz, yapamayacaktır.'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin kol toplantısında icra ettiği konuşmada, millete görev amacında dip müşterek hafta geçirdiklerini söyleyerek, açılışlar, asliye atma, temas, görüşme ve toplantılarla ilgilendiren bilim verdi.

Pazar haset gittiği Ürdün'de Hicaz Demiryolunun Amman'daki istasyonunun tamiratı düşüncesince barışma yaptıklarını anımsatan Davutoğlu, 'Eğer müşterek numara evren cenginde Osmanlı Devletinin tasfiyesi üstüne projeler yapılmışsa, şayet kadim medeniyetimizin akıbet dayanım noktası likidasyon edilmeye çalışılmışsa sakıncasız olun bunun gerekçelerinden bir tanesi de İstanbul ile Medine'nin bu Hicaz kanalıyla ezel ebet kombinasyon projesiydi. O devir bunu engellediler. Bunu engel peyda etmek düşüncesince müşterek numara evren cenginde bizi o dil coğrafyamızdan koparmaya çalıştılar. Biz demincek Amman'da bu istasyonun tamiratını gerçekleştiriyoruz.' dedi.

Hicaz Demiryolunun tamiratının, bu düz yazı ve ihyanın esasta karındaş coğrafyalar ortada birliğin ve beraberliğin tamiratı bulunduğunu dile getiren Davutoğlu, 'Bizi o coğrafyalardan koparmaya çalıştılar ama kılıç rastgele müşterek şeye karşın rastgele müşterek oyuna, kumpasa karşın İstanbul ile Medine arasındaki inanç, gönül, nasip köprüsünü korumaya bitmeme edeceğiz.' sanarak konuştu.

'Onun düşüncesince yüreğimizin müşterek ½ si İstanbul'da, müşterek ½ si Medine'de, müşterek ½ si Kudüs'te, mesaimizin iri çoğunluğu Ankara'da ama müşterek bakarsınız ayaklarımızın bir tanesi Balkanlar'da, bir tanesi Ortadoğu'da, bir tanesi Kafkasya'da bir tanesi Orta Asya'da. Ayaklarımızı o coğrafyalardan kimesne kesemeyecek' ifadesini kullanan Davutoğlu, 'Tarihe kaşe vururcasına ayağımızı eksiksiz dil coğrafyasında kusursuz müşterek kararlılıkla çakılı müşterek biçimde tutacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

'Büyüyünce Türk olacağım'

'Bu zamanı eşikte her insanın bilincinde olması müstelzim müşterek zamanı misyonu ödeme ediyoruz' diyen Davutoğlu, 'Mülteciler dönerek bizlere bakıyorlar. Dost ve karındaş devletler dönerek bizlere bakıyorlar. Eğer bizim başımız dikse, vakursa, yüzümüzde oturma ifadesi var ise onlar da ümitle doluyor. Ama bizi yeis, kötümserlik ortamında görürlerse onlar da üzülüyorlar.' dedi.

Kendisini baş döndürücü etkileyen, hafta sonu mevrut müşterek mesajı pazarlık etmek istediğini aktaran Davutoğlu, şunları söyledi:

'Bir Doktor hanımefendi Suriyeli mültecilerle, çocuklarıyla, eğitimleriyle ilgileniyor. Bize gönderilmiş olduğu mesajda, 7-8 yaşında Suriyeli müşterek yetimin başını okşayıp, 'okula gidiyor musun?' sanarak soruyor. O da acemi başladığını, müşterek okulda terbiye gördüğünü söylüyor. 'Büyünce ne olacaksın?' sanarak sorduğunda, yanıtı doktor, mühendis peyda etmek değil, 'Büyüyünce Türk olacağım' diyor çocuk. Gözlerim yaşararak mesajı okudum. Onun kastettiği rastgele müşterek etnisite değil, Türkiye Cumhuriyeti sınırları ortamında yurttaşlık bilinciyle müşterek araya mevrut insanoğlu toplumu değil. 

Onun kafasındaki Türk, kudretli, şefkatli, ona elini uzatan, onu acıma ve şefkatle okşayan müşterek milletin adı. Onun kastettiği, o tarihe mirasa cemaat çıkan müşterek milletin adı. Demek istiyor ki 'ben büyüdüğümde bu kavim üzere olacağım.' Eğer kılıç müşterek nesle hakeza dayanıklı olmuşsak, bugün bizlere ne kumpası kurarlarsa kursunlar ne araçlarla gelirlerse gelsinler bilsinler ki karşılama behemehâl bizimdir, karşılama o Suriyeli babasız çocuğun dayanıklı almış olduğu bu milletindir. Biz rastgele müşterek adımımızla bu aşkı, sevdayı, istikbali düz yazı etmeye çalışıyoruz. Ürdün ziyaretimde eksiksiz bu zamanı mirası müşterek el henüz düşünme ederek oraya enerjiyle gittim aşkla gittim ve henüz iri müşterek aşkla arka döndüm.'

Ürdün'de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile de müşterek mülakat yaptığını, hem diyalekt meseleleri aynı zamanda geçmiş el Türkiye'nin ev sahipliğinde Mayıs ayında düzenlenecek Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nin tedarik aşamalarını ele aldıklarını bildiren Davutoğlu, 'Gördüğünüz üzere hem gayrimenkul ortamında hem haricinde sonsuz dip müşterek gidiş geliş içindeyiz. Bize dur durak yok, hab namevcut daldırmak yok, bizlere dalgınlık namevcut duraksama yok. Bize cümbüş var, sevda var, yorulmamak var, oturma var, bizlere attığı adımı Hakkın ve halkın rızası düşüncesince çarpmak var.' sanarak konuştu.

Kaynak: AA