DİYARBAKIR

Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ Meclisi'nin erte yapmayı düşündüğü panelin bozma edilmesini arzu etti.

Memur-Sen İl Temsilciliğinde İslami Sivil Toplum Kuruluşlarınca planlı matbuat toplantısında mütekellim Hüseyin Solmuş, Kürt halkının mayasının İslam ile yoğrulduğunu ve sahn bulduğunu anlatarak, Kürtlerin en er zamanlarda Müslümanlığı seçen halklardan olduğunu, İslam yoluna fedakarlık ve kahramanlıklar yaptığını söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

'Kürtlerin mevcud insancasına ve kültürel sorunlarından, mazlumiyet ve mağduriyetlerinden nemalanan HDK ve türevleri aracılığıyla Kürtler İslam'dan uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Bunu yaparlarken de en galiz halde çalışkanlık tay tay arabası diğer insancasına mahiyet ve ahlaklarıyla canlı ekip ve kişilerle ortaklaşa iş yapmaktan da çekinmemektedirler. Mazlum Kürt halkı bunlara dayanaklık geçirmek verirken özgürlük, doğruluk ve sulh istiyordu. Bunlar ise bu desteği rezillik, ahlaksızlık, fasile değerlerini namevcut etme, Allah'ın yasak kıldığı ivaz ve eylemlerin yayılması düşüncesince kıymetlendirmek istemekteler.'

Terör saldırılarının şehirlere yayılması dolayısıyla on binlerce insanoğlunun yaşadıkları yerlerden adam olmak mecburiyetinde kaldığını vurgulayan Solmuş, bu organizasyonu Diyarbakır'da yapmakla nite ortak menfaat elde etmeyi amaçladıklarını düşkünlük ettiklerini belirtti. Solmuş, 'HDK içerisinde edilmek maksut bu galiz toplantıyla ki ne çıkarmak istemektedir? Mardin'den hatip adına eklenen ve halkın oyuyla seçilen Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Februniye Akyol Akay'ın bu organizasyonla Nusaybin halkının ne acısına menfaat yol olacağını açıklaması gerekiyor.' dedi.

Solmuş, bu organizasyonunun kışkırtı alarak nitelendirdiklerini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

'Yaşanan çatışmalı halden depar belgesi olması düşüncesince HDP Eş Genel Başkanı içtimai iletişim araçları hesabından üç ayların hürmetine binaen silahlardan ellerin çekilmesini istemişken, ayrımsız hassasiyetin, terbiyesiz ortak organizasyonun ongun üç ayların zarfında sergilenmemesi düşüncesince de gösterilmemiş olması içtenliksizlik değil midir? Şehirler ve ilçeler bozma oldu. Kürtlerin ahlaki yönden de viran olması HDK'ye nite ortak avantaj sağlayacaktır?'

Türkiye'de ve alanda ahlaki yozlaşmaya ve diğer İslami, insancasına bozgunculara gönül rahatlığı ivaz vermeyeceklerini aktaran Solmuş, HDK'dan organizasyonun bozma edilmesini arzu ettiklerini bildirdi.

Kaynak: AA