KARABÜK - Ersin Turan

Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez'in girişimleriyle Kurban Bayramı'nda Çad'da 500 kurban kesilerek, 200 aileye gıda yardımı yapılarak ve 6 su kuyusu açılarak ihtiyaç sahiplerinin yüzü güldürülecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in adına da Afrika'da yetimhane, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar adına da Etiyopya'da su kuyusu açılmasına öncülük etmesiyle tanınan Zehra Söylemez, yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Henüz 10 yaşındayken Sovyetler Birliği'nin Afganistan'ı işgali döneminde Müslümanların gördüğü zulümlerden etkilenerek başladığı yardım faaliyetlerini 38 yıldır sürdüren Söylemez, Kurban Bayramı'nda da Çad'a "iyilik" götürecek.

İlk kez Çad'a gidecek olan Söylemez, hayırseverlerin desteğiyle ülkede 500 kurban kesilmesini, 200 aileye gıda yardımı yapılmasını ve 6 su kuyusu açılmasını sağlayarak ihtiyaç sahiplerine bayram sevinci yaşatacak.

"En büyük problem su"

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) eğitim gören 250 Çadlı öğrenci ile "Safranbolu-Çad Kardeşlik Gecesi" düzenleyen Söylemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KBÜ'de okuyan Çadlı öğrencilerin bayramı Karabük'te geçireceğini söyledi.

Öğrencilerin ailelerine selam götüreceklerini dile getiren Söylemez, "500 kurban keseceğiz, 6 su kuyusu açacağız. 200 aileye gıda yardımı, orada okuyacak Kur'an-ı Kerim bulmayan çocuklara da Kur'an-ı Kerim dağıtacağız. Bu konuda destek veren bütün hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Burada okuyan Çadlı öğrencilerimizi tebrik ediyorum çünkü onlar her birisi kendi ülkelerinin değeri olup gidecekler. Biz de bununla gurur duyacağız." ifadelerini kullandı.

Çad'a ilk kez gideceğini aktaran Söylemez, şöyle devam etti:

"Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum ama az çok bilgi edindim. Orada en büyük problem su. Biz de o yüzden 6 su kuyusu açacağız. Sayı şimdilik 6. Biz bunu ileride Allah'ın izniyle 60 yaparız, 600 yaparız çünkü 'Su hayattır.' diyoruz, Allah yokluğunu göstermesin.

"Yardımlarımız devam edecek"

Aynı zamanda kurban 'yakınlaşmak' demektir. Müslüman kardeşlerimiz olarak onlara hem yakınlık göstermek hem de uzakta bayram yaşamalarının hüznünü sevince çevirmek adına ailelerine selam götürmek için gidiyoruz."

Söylemez, Etiyopya, Kenya, Somali, Kamerun ve Burkina Faso'nun en ihtiyaçlı bölgeler olduğunu, buralara yardımlarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

"Türk halkına da yardımları için teşekkür ederim"

KBÜ Biyomedikal Mühendisliği öğrencisi Hamza Mahamat Abakar da suyun ve eğitimin önemine işaret ederek, ülkelerine yapılan yardımların çok önemli olduğunu belirtti.

Emeği geçenlere teşekkür eden Abakar, "Sadece Yağmur Yardımlaşma Derneği'ne değil, Türk halkına da yardımları için teşekkür ederim. Yağmur Yardımlaşma Derneği sadece Çad'a değil, diğer ülkelere de yardım yapıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA