1973 Yılından beri yani 40 yılı aşkın süredir uygulanan ve gelenekselleşen Yargıtay’da yapılan adli yıl açılış töreni geçtiğimiz yıl hükümetin yapmış olduğu baskılar sonucu kaldırılarak Savunma dışlandı.  

Yapılan bu düzenleme savunmayı, yani TBB ve Baroları adli yıl açılış töreninden dışlayan bir zihniyettir.  Savunma bir gün herkese gerekebilir. Savunma yargının 3 sacayağından biriyken savunmayı dışlamak, yok saymak, böyle bir şey yapmak akıl almaz bir durumdur.

Ülkemizin üzerine karabulutların çöktüğü bu dönemde barış ve hukukun üstünlüğünü haykırmak için TBB önderliğinde 5 Eylül Cumartesi günü Anıtkabir’e yürüyoruz.

TBB iptal edilen adli yıl açılış töreni için sadece barolara, avukatlara ve hukukçulara değil vatandaşlara da çağrı yapmaktadır. Barışı, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunan ve ulu önder Atatürk’ün huzuruna davet edilen bu çağrıya nasıl kulak verilmez ki.

Şuan Türkiye’nin ve Türk halkının içinde bulunduğu bu dönemde tüm halkın, Baroların, avukatların, diğer meslek odalarının ve  sivil toplum örgütlerinin bu yürüyüşe destek vereceğine inanıyoruz.

Haydi hep birlikte teröre HAYIR, hukuk devleti ve demokrasiye EVET diyelim...

HAYDİ ANITKABİR’E, HAYDİ ASLANLI YOLDA BULUŞMAYA…

 

Yürüyüş 05.Eylül 2015 Cumartesi günü saat 14:30’da Ankara Aslanlı yolunda başlayacaktır.



adaletbiz.