HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, önümüzdeki çağda firmanın en ehemmiyetli önceliklerinden birinin arsıulusal pazarlara ferahlamak bulunduğunu tabir ederek, satışlarının üçte bir tanesini ülke dışına yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Atalay, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, yazılım dip cümle sahalarında çalışkanlık yayınlayan firmanın dış satım hedeflerine bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Türk ekonomisi açısından ihracatta gelinen noktadan elan ileriye gidilmesi icap ettiğini vurgulayan Ahmet Hamdi Atalay, bu durumun defans sanayisi açısından elan da vazgeçilmez bulunduğunu söyledi.

Devletin ve ilişik firmaların defans sanayisi dalında bugüne derece onlarca bilyon dolar envestisman yaptığına, uçaktan tanka, sert baş döndürücü tabanca sistemine uzanan teknolojik kabiliyetlerin ulusal namına geliştirildiğine dikkati çekici Atalay, şu şekilde konuştu:

'Bu derece iri envestisman kararı oluşuk müşterek hayli efdal uygulayım bilimi düşüncesince 5-6 bilyon dolarlık müşterek piyasa doyurucu değil. Bu teknolojik düzeyimizi hem sürdürebilmek bununla birlikte ileriye götürebilmek düşüncesince elan iri piyasa potansiyeline ihtiyacımız var. Türkiye pazarının baş döndürücü elan büyümesi beklenmiyor. O devir bu açıkça nereden karşılanacak, naşir ki arsıulusal pazarlardan karşılanacak.'

'10 ülkede ürünlerimiz çalışıyor'

Şu anda 10 ülkede HAVELSAN ürünlerinin çalıştığını tabir fail Atalay, bu devletler ortada Güney Kore, Türk cumhuriyetleri, Gürcistan, Pakistan, Malezya, Katar ve Suudi Arabistan'ın toprak aldığını söyledi.

Kaynak: AA