ANKARA - Sevgi Ceren Gökkoyun

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) dünyanın en hızlı büyüyen havacılık pazarlarından olan Asya ile havayolu bağlantısını güçlendirmek ve uçuş ağını geliştirmek amacıyla 23-24 Nisan'da Antalya'da "Asya-Türkiye Sivil Havacılık Konferansı" düzenlenecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, SGHM, Asya ile havayolu bağlantısını güçlendirmek ve uçuş ağını daha da geliştirmek üzere harekete geçti.

Bu kapsamda 23-24 Nisan'da Antalya'da düzenlenecek "Asya-Türkiye Sivil Havacılık Konferansı"nda, Asya havacılık pazarının temsilcileri bir araya gelecek.

Dünya Hava Taşımacıları Birliğinin (IATA) 2036’da 3,5 milyar yolcuya ulaşmasını beklediği Asya-Pasifik havacılık pazarında Türkiye’nin etkinliğini güçlendirmek üzere yapılacak konferansta, katılımcı ülkelerle yeni hava ulaştırma anlaşmalarının imzalanması, anlaşmaların revize edilmesi, mevcut sorunların çözülmesi ve uçuş sayılarının artırılması hedefleniyor.

Konferans, Asya ülkeleri arasında havacılık alanında bölgesel ve küresel iş birlikleri ve ortaklıklar için önemli bir platform olmasının yanında, 25-29 Nisan'da düzenlenecek EurAsia Airshow’u da destekleyerek Türkiye'nin turizm ve havacılık potansiyelinin tanıtımına önemli katkı sağlayacak.

Çin’de 2019'un Türkiye yılı ilan edilmesi ve Çinli turistlerin Türkiye’ye yoğun ilgisi dikkate alındığında konferans, Türk havayolu taşıyıcıları, turizm sektörü ve iş dünyasına önemli fırsatlar sunacağı gibi Asya coğrafyasındaki potansiyelin de Türkiye'ye tanıtılması açısından önem taşıyor.

IATA’nın 20 yıllık projeksiyonunda yolcu sayısı en hızlı artacak beş pazarın sırasıyla Çin, ABD, Hindistan, Endonezya ve Türkiye olacağı belirtilirken, 20 yılda bu pazara Çin 921 milyon, Hindistan 337 milyon, Endonezya 235 milyon ve Türkiye 119 milyon yeni yolcu ekleyecek.

Küresel havacılık pazarında Asya ülkelerinin iş birliğine yönelik stratejik bir adım olacak konferansın, büyüme öngörülerinin gerçekleştirilmesine ve sürdürülebilir gelişmeye katkı sağlaması bekleniyor.

Konferansa, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Konsey Başkanı Olumuyiwa Benard Aliu başta olmak üzere dünya sivil havacılığına yön veren birçok isim katılacak.

Kaynak: AA