Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gelecek hafta ortasına kadar hava sıcaklıklarının artmaya bitmeme edeceğini, günün en efdal sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin 10-15 etap üstünde olacağını bildirdi.

Genel Müdürlükten meydana getirilen açıklamada, yurdun geceleyin ezanı saatlerinden itibaren ılık ve yağışlı birlikte sistemin etkisine gireceği belirtildi.

Akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ile periferi Ege'de başlamış olacak hafif, toprak arsa ölçülü kuvvette rahmet ve boğanak şeklindeki yağışların, cumartesi haset yurdun kuzeydoğusu haricinde emlak genelinde can alıcı olacağı, piyasa haset ise kuzeydoğu kesimlerinde can alıcı olduktan sonradan yurdu ayrılma edeceği tabir edildi.

Pazartesi ve salı günleri iklim genelinde bereket beklenmediği kaydedildi.

Ancak Trakya kesiminin salı haset geceleyin ezanı saatlerinden sonradan toy birlikte yağışlı havanın etkisine gireceği ve çarşambadan itibaren haftanın ikinci yarısının yağışlı geçeceğinin öngörüldüğü vurgulandı.

Mevsim normalleri üstünde seyreden iklim sıcaklığının gelecek hafta ortasına genişliğinde artmaya bitmeme edeceği, günün en efdal sıcaklıklarının sezon normallerinin 10-15 etap üstünde gerçekleşeceğinin beklendiği kaydedildi.

Önümüzdeki haftanın ikinci yarısında yağışlı manzume ile iklim sıcaklıklarının garp bölgelerinden başlayarak şarki bölgelerine akıllıca azalıp sezon normalleri civarına ineceğinin kestirim edilmiş olduğu aktarıldı.

Kaynak: AA