Borçtan dolayı haciz işlemi yürütülen Hastanede, bazı demirbaş ve tıbbi cihazlara el konuldu. Olayın bir hatadan kaynaklandığı ortaya çıkınca haczedilen cihazlar iade edildi.

İki firma arasındaki alacak anlaşmazlığı nedeniyle Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi için haciz kararı alındı. Öğle saatlerinde hastaneye gelen haciz görevlileri, hastanedeki bazı demirbaş ve tıbbi cihazlara el koydu. Haciz memurları, hastaların testlerinin yapıldığı laboratuvarı boşalttı ve aralarında yoğun bakım servisindeki solunum cihazlarının da bulunduğu hastalar için, hayati öneme sahip bazı cihazlara el koydu.

Adres yanlışlığı

Pek çok hastayı mağdur eden haciz işlemine ilişkin hastane yönetimi açıklama yaptı. Açıklamada, haciz işlemine konu olan şirketin hastane ile bir ilgisinin bulunmadığı ve haczin, şirketin sicil kayıtlarındaki adresinin hastane olarak gösterilmesinden kaynaklandığı kaydedildi. Açıklamada, “Konu ile ilgili olarak tarafımızca derhal yasal süreç başlatılmış ve haczedilen tıbbi cihazların hastanemize iadesi sağlanmıştır” ifadesi kullanıldı.



Milliyet