Bakan Ergin’in, cezaevindeki hasta hükümlü ve tutuklular için 2 hafta içinde çözüme yönelik önemli adımlar atılacağı sözü verdiği öğrenildi. AKŞAM’A konuşan Zenderlioğlu, görüşmeye ilişkin şu bilgileri paylaştı: 

- HASTA tutuklularla ilgili düşüncelerimizi kendisine aktardık, o da makul karşıladı. Atılacak adımları beklediğimizi söyledik... 

 - 230 hasta tutuklu var. Acil durumda olanlar 60’a yakın. Bazıları kemoterapi tedavisi görüyor. Bu insanların, cezaevinde yaşamlarını sürdürmeleri mümkün değil. Mehmet Emin Özkan mesela...Ömür boyu ceza aldı. Ama 80 yaşında. Hayatını orada sürdürecek durumda değil. İzzet Turan, Taylan Çintay, Ümit Aydın’ın adını verdik. Mesela İzzet Turan morfinle yaşıyor. Halil Güneş, Avni Uçar, Hurşit Aslan, İnayet Mete...Bunların hemen tahliye edilmeleri gerekiyor, durumları çok ağır. Sayın Bakan, bu konuda ikna olduğunu, hasta tutuklu ve hükümlülerin durumlarının süratle tespiti için yasa değişikliği dahil gerekenin yapılacağını söyledi. Biz Bakan’ın söylemine bakıyoruz. Taahhüt olarak görüyoruz. Herhalde bizi yanıltmaz. Bu durumda 1-2 hafta içinde harekete geçecekler.

AKŞAM