Karargâh binası seçildi Balyoz, Ergenekon ve diğer davalardan tutuklanan muvazzaf subayların tutulduğu Hasdal Askeri Cezaevi’nin dolması üzerine 1’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Karargâh Binası’nın cezaevine dönüştürülmesine karar verildi. Hasdal’da tutuklu 56 general ve amiralin yeni cezaevine nakledilmesi bekleniyor.

NATO’ya hizmet vermişti Davalar kapsamında yaklaşık 200 muvazzaf asker cezaevinde bulunuyor. Hakkında yakalama kararı bulunan generaller tutuklanırsa sayı daha da artacak. Cezaevine dönüştürülecek Hadımköy’deki tek katlı karargâh binası geçmişte NATO’nun nükleer bataryasına ev sahipliği yapmıştı. BARKIN ŞIK’ın haberi

HASDAL DOLDU

Generaller nakledilecek

© Komutanlar için Hadımköy’deki karargâh binası cezaevine dönüştürülüyor.

BARKIN ŞIK

ANKARA - Hasdaldaki askeri cezaevinin arka arkaya gelen tutuklamalar nedeniyle kapasitesini sınırlarına ulaşması nedeniyle, Hadımköydeki eski 1inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Karargâh Binasının cezaevine dönüştürülmesine karar verildi. Tek katlı karargâh binasının eskiden NATOnun nükleer bataryasına ev sahipliği yaptığı bildirildi. Hasdalda tutuklu 56 general ve amiralin yeni cezaevine nakledilmesi bekleniyor.

Balyoz, Ergenekon ve diğer davalardan tutuklanan muvazzaf subayların tutulduğu Hasdal Askeri Cezaevinin dolması üzerine, cezaevi yönetimi tutukluların bir kısmının Maltepe Askeri Cezaevine nakledilmesi kararı almıştı. Ancak aralarında general ve amirallerin de bulunduğu tutuklular toplu olarak cezaevi yönetimine dilekçe vererek nakil işlemine itiraz edince işlem durmuştu. 17 Ağustosta aralarında Korgeneral Rıdvan Ulugüler ve Tuğgeneral Kubilay Baloğlunun da bulunduğu 5 tutuklu daha Hasdala getirilince, general ve amiral rütbesinde bulunmayan 10 subay, Maltepe Askeri Cezaevine nakledilmişti. Ergenekon ve diğer davalardan tutuklu general, amiral, subay, astsubay olmak üzere toplam 200 dolayında muvazzaf asker cezaevinde bulunuyor. 3. Kolorduya bağlı Hasdal Cezaevinin yükünü azaltmak için Hadımköydeki eski 1inci Zırhlı Tugay Komutanlığı karargâh binasının cezaevine dönüştürüleceği öğrenildi.

Cumhuriyet