Caner Aktan –soL

Kocaeli Üniversitesi’nin Kandıra yerleşkesinde okuyan öğrenciler yurtların ayrılması ve kapasitenin düşürülmesiyle birlikte açıkta kaldı. 500 öğrencinin açıkta kaldığı 10 bin nüfuslu ilçede erkek öğrenciler kiralık ev bulmakta güçlük çekiyor.

Açıkta kalan öğrenciler az sayıda bulunan kiralık evlere yerleşmeye çalışırken, ev kiralarının birden artması ise öğrencilerin tepkisine neden oldu. İstanbul'dan gelen öğrencilerin çoğu çözümü servise yazılmakta buldu. Buna karşın uzak şehirlerden gelen öğrenciler ise ilçede ev bulamadıklarını, son çare olarak başka ilçelere yerleşeceklerini belirtiyor. Yaşanan bu durum karşısında mağdur olduklarını belirten öğrenciler arasında okulu bırakmayı düşünenler dahi var.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden olan YURTKUR'un yeni genel müdürü Recep Kaymakcan'ın, yurtların kız ve erkek olarak ayrılacağı sinyalini vermesinden sonra, öğrenciler bu duruma karşı, “Yurtlar harem-selamlık olmasın, KYK yurtlarında kızların ve erkeklerin ayrılmasını istemiyoruz” şeklinde kampanya başlatmıştı.

sol haber