Bar işletmecisi Engin Temel’in öldürülmesiyle ilgili olarak, Ümraniye Cezaevi’nde hırsızlık ve dolandırıcılık
suçlarından yatan iki tutuklunun savcılığa gönderdiği mektupta önemli ipuçları bulunduğu öne sürüldü.

GAY müşterilerin mekânı olarak bilinen Love Bar’ın işletmecisi Engin Temel, 9 Aralık 2008 günü saat 06.00’da Şişli’deki dairesinin önünde başından ve göğsünden vurularak öldürüldü. 24 yaşındaki Engin Temel’in bugüne kadar aydınlatılamayan ve birçok soru işaretiyle dolu cinayetinde önemli bir gelişme yaşandı.

İKİ MAHKÛM YOLLADI

Habertürk'ün haberine göre soruşturmayı yürüten savcılığa, İstanbul Ümraniye Cezaevi’ndeki 2 tutukludan 2 ayrı mektup geldi. Hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlardan tutuklu bulundukları belirlenen tutukluların gönderdiğimektuplar üzerine, savcılık ve polis soruşturmayı derinleştirdi. Savcılık, 2 tutuklunun ifadelerinin alınmasını istedi. Daha önce Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan alınan 5 bin telefon kaydı incelenmiş, ama bir delil elde edilememişti.

KATİLLER OLABİLİR Mİ?

Polis,mahkûmlardan gelen 2 mektup üzerine, elindeki en önemli deliller olan kamera kayıtlarını yeniden incelemeye aldı. Kamera kayıtlarındaki 2 katil zanlısının, cezaevinden mektup gönderen 2 tutuklu ile aynı kişiler olup olmadığı inceleniyor. Polis, soruşturma kapsamında Engin Temel’le ilişkisi olan dansöz Didem, şarkıcı Fatih Ürek, işadamı Mehmet Kutman, eskimanken Zeynep Tokuş, Alp Nuhoğlu, Sevda Demirel, Arto ve Medyum Memiş gibi bazı tanınmış isimlerin de ifadelerini almıştı.

Mektupları yollayan mahkûmlar kamera kayıtlarındaki 2 katil zanlısı olabilir mi?

CİNAYET Büro Amirliği ekipleri, cinayetin hemen ardından, olay yerinin karşısındaki apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarında iki şüphelinin görüntülerini elde etmişti. Görüntülerde tanınmamak için kapüşonlumont giydikleri görülen 2 şüpheli, Engin Temel’in dairesinin bulunduğu apartmanın kapısından içeri giriyor. 15 saniye sonra ise Engin Temel, otomobiliyle geliyor. Temel’in aracından inen iki kadın ve bir erkek arkadaşı ise katil zanlılarından 20 saniye sonra içeri giriyor. Aracını yakındaki otoparka bırakıp dönen Engin Temel, kendisini bekleyen 2 şüpheliden 3 dakika 49 saniye sonra apartmana giriyor. Kameranın göremediği apartmanın içinde 2 kişi, Temel’e ateş açıyor ve hızla olay yerinden uzaklaşıyor.

vatan