Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, yıldırı örgütü PKK mensuplarınca jandarma komutanlığına planlı bombalı saldırıda vurulan Uzman Çavuş Halis Uysal, otama görmüş bulunduğu hastanede martir oldu.

Mersin'in Anamur ilçesinde canlı Uysal'ın anası Fatma ve babası Muzaffer Uysal'a, oğullarının saldırıda yaralandığı bilgisi yetkililerce verildi. Bunun için Uysal'ın annesi, babası ve nişanlısı, Diyarbakır'a kullanmak gibi askeri araç ile yola çıktı. Silifke ilçesine geldiklerinde Uysal'ın kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde martir bulunduğu haberini düzlük aile, Anamur'a döndü.

Şehidin Emirşah Mahallesi'ndeki evine mevrut Kaymakam Cengiz Cantürk, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Fatih Soysal, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Cangökçe, Uysal ailesine taziyeleri iletti.

Uysal'ın, kısaca birlikte ay önceki ilçeye gelmiş olarak Emirşah köyünde babaannesinin cenazesine katılmış bulunduğu ve yazları cilt yapmayı düşündüğü öğrenildi.

Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde, evvel geceleyin ezanı teröristlerce patlayıcı gebe otomobilin patlatılması kararı birlikte er martir olmuş, 39 er ile 6 yakını ve 2 çıplak yurttaş yaralanmıştı.

Kaynak: AA