İSTANBUL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz, tüm dünyaya göstermiştir ki bu ülkede demokrasinin ve milletin gücünün üzerinde hiç bir güç yoktur. 15 Temmuz'da halkın gücünün, tankın gücünü yendiğini tüm dünyaya gösterdik." dedi.

Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la birlikte 15 Temmuz şehitlerini ve gazileri anmak amacıyla AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından Fatih'teki Saraçhane Parkın’da düzenlenen "Bu Bayrak Bize Emanettir" programına katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin gerçekleştirildiği programda sık sık tekbir getirildi.

Burada konuşan Kaya, programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti getirdi.

Kaya, tüm şehitlere rahmet, ailelerine sabır ve tedavisi süren gazilere acil şifa diledi. Kaya, bin yıldır kendilerine Anadolu’yu yurt kılanın şehadet ruhu olduğunu söyledi.

Bundan 100 yıl önce Çanakkale'de bir araya gelen yüreklerin, bu millete hiç unutamayacağı direniş ruhunu miras bıraktığını belirten Kaya, "Tarihimizin en zor anlarında millet olarak bize direnişin, dirilişin yolunu gösteren kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Onlar, zulüm karşısında hakkı üstün tutarak Allah katında peygamberlikten sonra en üstün makama, şehitlik makamına yükseldiler. Onlar, bu vatan uğruna can vermenin ne yüksek bir şeref olduğunu gösterdiler. Onlar, zor zamanlarda tarihin seyrini değiştirerek iman gücüyle yolumuzu aydınlatan ışık oldular." diye konuştu.

Kaya, 15 Temmuz gecesinde de Çanakkale ruhuyla sokaklara çıktıklarını belirterek, darbe girişiminin başladığı sırada bakanlıkta çalıştığını ve Başbakan Binali Yıldırım'la konuştuktan sonra Çankaya Köşkü'ne gittiğini ifade etti.

Daha sonra oraya Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ve bakanların da geldiğini hatırlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Meclis Başkanımız TBMM'nin kapılarını açarak geldi. Biz de orada bakan arkadaşlarımızla ve Meclis Başkanımızla Meclis'e gitme kararı aldık. Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, bombalara rağmen milletin iradesinin arkasında durduk. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sizler meydanlara indiniz ve bu ülkede hiç bir büyük oyunun, planın işlemeyeceğini canınız pahasına gösterdiniz. Bizler de sizin iradenize sahip çıkarak, bu milletin Meclisini bombalayan alçaklara oradan büyük bir mesaj yolladık. Tarih boyunca biz hep bu şehit ruhuyla var olduk aslında. 15 Temmuz’un direnişin ruhu da aslında aynen Çanakkale'deki ruh gibiydi. Cumhurbaşkanımız bugün çok güzel bir şekilde ifade ettiler. '15 Temmuz bizim yeni bir Çanakkalemiz, yeni bir Sakaryamızdır.' 15 Temmuz tüm dünyaya göstermiştir ki bu ülkede demokrasinin ve milletin gücünün üzerinde hiç bir güç yoktur. 15 Temmuz'da halkın gücünün, tankın gücünü yendiğini tüm dünyaya gösterdik."

Kaya, darbe girişimine karşı 15 Temmuz gecesi sokağa inen herkese ve evinde dua eden annelere teşekkür etti.

Kız kardeşinin o gece Vatan Caddesi'nde darbecilere karşı direnenler arasında yer aldığını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"O gece salavatlarla, tekbirlerle korkusuzca nasıl ateşlerin üzerine yürüdüğünü beliyoruz. Tüm dünya o görüntüleri gördü. Dünyaya büyük bir ders verdiniz. Mahir Ayabak kardeşimiz henüz 17 yaşındaydı. Atatürk Havalimanı'nda en ön safta yürüdü. Tıpkı lise eğitimini bırakıp Çanakkale'de şehadete yürüyen 15'likler gibi, hiç tereddüt etmeden şehadete yürüdü Mahir. En genç şehidimiz Halil İbrahim Yıldırım da henüz 15 yaşındaydı. Hainlerin açtığı ateş sonucunda Bayrampaşa'da başından ağır bir şekilde yaralandı ve şehit oldu. Rabbim ruhunu muazzez kılsın. 8 çocuk şehidimiz, 71 çocuk gazimiz var. O yaşları küçük ama yürekleri büyük kahramanların üstün fedakarlıkları sayesinde milletimiz bu kutlu zaferi kutluyor. 15 Temmuz, imanlı yüreklerin en çetin silahlara galip geldiğinin en güzel ispatı. 15 Temmuz, mazlumların zalimlere direnişinin bir ifadesiydi. Bu milletin vefakar evlatlarının 15 Temmuz'da gösterdiği üstün cesaret, bizim geleceğimizin teminatı."

Kaya, Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de, terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da verdikleri kavganın, ay yıldızlı bayrağın semalarda özgürce dalgalanması için olduğuna dikkati çekerek, rengini şehitlerin kanından alan bayraklarının, ayakta olduklarının ve bir millet olarak onurlu bir şekilde yaşadıklarının delili olduğunu vurguladı.

"Bayrağımızı indirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek" diyen Kaya, "Ne eli kanlı teröristlerin, ne darbeci katillerin, bunu hiç zaman başarma şansı yoktur. Gençlerimiz, 40 şehit yakınından bu akşam bu şanlı bayrağımızı teslim alacak. Şehitlerimiz o bayrak için kurşunların üzerine yürüdüler. O bayrak, şehitlerimizin bize en büyük emaneti." ifadesini kullandı.

FETÖcülerin ihanetini asla unutmayacaklarını vurgulayan Kaya, şehitleri ve gazileri de unutturmayacaklarını dile getirdi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Başkanı Melih Ecertaş da, Türkiye'nin 81 ilinde "Bu Bayrak Bize Emanettir" programını düzenlediklerini söyledi.

Ecertaş, her ilden bir bayrağın 250 genç tarafından 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edileceğini ve bir bayrağın da Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nde göndere çekileceğini ifade etti.

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan da 15 Temmuz gibi ağır bir sınavdan geçen her kesimden vatandaşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bakanlar ve protokol üyeleri, 15 Temmuz şehitlerinden Akın Sertçelik’in kızı Irmak Sertçelik'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim etmesi için Türk bayrağını öperek verdi.

Programa AK Parti İstanbul Miletvekili Hasan Turan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, AK Parti İstanbul Gençlik kolları üyeleri, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Kenan Irtak

Kaynak: AA