Halkevleri seçimlerin 24 Haziran'a alınmasına ilişkin açıklama yaptı.Halkevleri seçimlerin 24 Haziran'a alınmasına ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "Tek adamı baskın seçim de kurtarmayacak, biz kazanacağız.Erdoğan iktidarı, "ittifak ortağı" Bahçeli ile halkın gözünün içine baka baka yalan söyleyerek önceden belirlediği  "baskın seçim" planını devreye soktu. Seçim tarihi 24 Haziran olarak açıklandı. "Seçim zamanında yapılacak" sözünü ağzından düşürmeyen Erdoğan, hiçbir sözüne güvenilemeyeceğini bir kez daha gösterdi. Açık ki 24 Haziran bir seçim tarihi değil. İktidar, en asgari demokratik koşullar sağlandığında kaybedeceği a çık olan bir seçim sürecinden kaçmaktadır. İktidar, hiçbir toplumsal, siyasal, ekonomik soruna çözüm üretememektedir. Halk, ekonomik krizi yaşamın her alanında hissetmekte ve tepki büyümektedir. İktidarın, Suriye sahasında emperyalistler arası rekabete yaslanarak sağladığı manevra alanı daralmakta ve ertelenmiş krizler ufukta görülmektedir. 
İktidar toplumsal desteğinin daha fazla genişlemeyeceğini görmekte, "tek adam rejimine hayır" diyenleri ikna edememektedir.Bu baskın seçim kararı, iktidarın OHAL koşullarında, tüm baskı ve zor siyasetine ve savaşla yaratmaya çalıştığı saflaşmaya rağmen bu ülkeyi yönetemediğinin itirafıdır. OHAL'i uzattıkça uzatmış, "ittifak yasası" ile ittifaka seçim kazandırmak üzere seçim yasalarını düzenlemiş, medyayı tümüyle kontrol altına almak üzere hamle yapmış ve seçimdeki rakiplerinin hazırlık yapmasına fırsat vermeden seçim kararını açıklamıştır. Şurası nettir ki  24 Haziran üzerinden atlanamayacak bir siyasi kriz noktası olacaktır. İktidara kazandırmak üzere kurgulanan bu baskın seçim iktidarın derdine çare olmayacaktır. Mücadelenin ufku sadece 24 Haziran ile sınırlanamaz. Yapılması gereken bugünden başlayarak bu gayri meşru şer ittifakı iktidardan uzaklaştırılana kadar yürütülecek kesintisiz bir mücadeleye girişmektir.Sandıkta, sokakta, yaşamın her alanında direnişi örgütleyelim. 
Türkiye halkları panik ve hileyle seçim ilan eden iktidara gereken yanıtı verecek, tek adam rejimi dayatmasına itaatsizliği direnişin en güzel örnekleriyle gösterecektir. Tek adamın iktidarıyla birlikte ülkemizi de batağa sürüklemesine izin vermeyeceğiz!Özgürlük kazanacak, memleket kazanacak." denildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/960520/Halkevleri_nden_erken_secim_aciklamasi__Tek_adami_baskin_secim_de_kurtarmayacak.html