İSTANBUL

Halkbank'tan meydana getirilen açıklamaya göre, bankacılık sektöründeki esaslı repertuvar ve mahsul çeşitliliğiyle üreten Türkiye'ye korumak kabil çalışmalarını sürdüren Halkbank, 2015 yılı böylece mecmu aktiflerini 2014 sene sonuna göre yüzdelik 20,8 artırarak 187 milyar 729 milyon liraya yükseltti.

Bankanın güzeşte sene böylece mecmu eş 2 milyar 315 milyon liraya, mecmu mevduatı 122 milyar 146 milyon liraya ve mecmu kredileri de 166 milyar 526 milyon liraya ulaştı.

Açıklamada değerlendirmelerine arazi maruz Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğu, bankadan geçmişten mevrut enerjisini geleceğe çekmek ve Türkiye'nin dünyanın en çelimli ekonomilerinden birisi bulunmasına korumak kabil çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Gücünü üretimden alan, hesaplı istikrarını koruyarak büyüyen müşterek Türkiye idealiyle dayanak noktası verdikleri projelerle Halkbank'ın, 2015 senesinde da bankacılık alanının yıldızı olduğuna dikkati çekici Taşkesenlioğlu, 'Bankamız bu alandaki çelimli varlığı ve esaslı geçmişinden mevrut deneyimiyle gerçek bu sektörün en ehemmiyetli iş ortaklarından birisi olmaya bitmeme etti. Bizim bankacılık anlayışımız, ekonomideki tamamı yaratıcı oyuncuların eğilim ve verimliliğini artıracak müşterek hizmetler bütününü tabir ediyor. Bu kapsamda, Türkiye ekonomisine hoppadak sağladığımız finansmanla değil, 78 salname tecrübemizi gerçek tüketicilere açarak görev etmekten de şişman bereket duyuyoruz' ifadelerini kullandı.

Taşkesenlioğlu, tevdiat dışı kaynaklarını artırdıkları 2015 yılında, deli dolu standardını koruyarak velut müşterek fasıl geçirdiklerini aktararak, şu biçimde bitmeme etti:

'Yaşanan dü seçime karşın finansal disiplinin çelimli müşterek biçimde bitmeme etmesi, Türkiye ekonomisini aut şoklara için korunaklı kılarken, gayrı taraftan sakıt erke fiyatlarıyla baş başa daralan akan açıkça kırılganlığı azaltmaktadır. Dış tecim açığını daraltan gelişmeler, akan dengedeki iyileşmeyi ehemmiyetli seviyede desteklerken; bankacılık sahası çelimli kapital yapısı ve deli dolu irilik mevzularındaki istikrarıyla da izafi kendisine güzel müşterek yılı elan geride bıraktı. Türkiye'nin istihsal potansiyeline, ihracatta rakiplik edebilme gücüne ve istihdam kapasitesine verdiğimiz desteklerin, 2015 senesinde da hesaplı büyümemize direkt yansımaları oldu.'

'2016 senesinde hem deli dolu büyümede aynı zamanda kredilerde yüzdelik 16'lık müşterek nema hedefliyoruz'

Geçen sene sonu bakımından ülke süresince 944 şubeye vasıl Halkbank'ın 2016'da 40 dünkü büro açılış gayesi bulunduğuna dikkati çekici Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti:

'2016 senesinde hem deli dolu büyümede aynı zamanda kredilerde yüzdelik 16'lık müşterek nema hedefliyoruz. Kredi nema oranları süresince en efdal performansı, kurumsal tarafta sağlayacağız. Mevduat büyümemizin ise yüzdelik 17 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz.Reel bu sektörün en şişman destekçisi bulunan Halkbank, 2015 senesinde amme kurumlarıyla ehemmiyetli iş birlikleri geliştirdi. İstanbul Adalet Sarayı Rüzgar Türbini yapımına dayanak noktası sağlayıcı Halkbank, Adalet Sarayı binasının çatısına yenilenebilir erke kesbetmek amacıyla yerleştirilen yel türbinlerinin geliştirilmesi ve yapımına bağlı projeye de katkıda bulundu. Halkbank, 2015 yılı süresince ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çeşidinden martir çocuklarına yetişek desteği bildirmek kabil tablet elektronik beyin bağış edilmesi projesinde de arazi aldı. Geçtiğimiz sene süresince el birliği ve birlik duygularına katkıda mevcut kazanmak kabil enli yetenekli müşterek içtimai iane projesi gerçekleştirdik. Gelecek devirde de Halkbank'ın umde ve değerlerini yansıtabileceğimiz planlara dayanak noktası olmaya bitmeme edeceğiz.'

Muhabir: Murat Birinci

Kaynak: AA