ORDU - Hayati Akçay

Ordu'da emekli olduktan sonra kendini kitaplara adayan ve günün belirli saatlerini halk kütüphanesinde geçiren 75 yaşındaki Gönül Resuloğlu, gençlere de örnek oluyor.

Altınordu ilçesinin Akyazı Mahallesi'nde yaşayan ve 22 yıl önce emekli olan Resuloğlu, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla okumaya yöneldi.

Zamanla kitaplara ilgisi tutkuya dönüşen Resuloğlu, her gün üyesi olduğu halk kütüphanesine giderek kitapların yanı sıra gazete ve dergi de okuyup dünya ve ülke gündemini yakından takip ediyor.

Haftada ortalama üç kitap bitiren Resuloğlu, yıllardır biriktirdiği ve evinin kütüphaneye dönüştürdüğü odasında muhafaza ettiği kitaplarını ilerde bağışlamayı planlıyor.

5 çocuk ve 6 torun sahibi Resuloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli sınıf öğretmeni olduğunu söyledi.

Evinde düzenli olarak kitap okuduğunu, daha sonra çocuklarının tavsiyesi üzerine kütüphaneye gitmeye başladığını anlatan Resuloğlu, "Kütüphaneye yürüyerek geliyorum. Aynı zamanda spor yapmış oluyorum. Her gün buraya belirli saatlerde geliyorum. Beğendiğim kitapları ve gazeteleri de okuyorum. Akşam olunca evime dönüyorum." dedi.

Resuloğlu, kütüphanenin okuma salonunda zaman zaman tek başına, zaman zaman da gençlerle kitap okuduğunu belirterek, vaktinin büyük bölümünü kütüphanede ve kitapların arasında geçirdiğini ifade etti.

Kitap kokusunu çok sevdiğini ve kitap okuyarak adeta dünyayı gezdiğini dile getiren Resuloğlu, okuduğu kitaplar sayesinde geçmiş ve gelecekle ilgili değişik bilgiler edindiğini, çevreyi ve insanları daha iyi tanıdığını kaydetti.

Resuloğlu, eskiden genellikle tarihi kitapları tercih ettiğini, son yıllarda ise dini kitapları daha çok okumaya gayret ettiğini belirterek, "Bazen gençlere hangi kitapların moda olduğunu soruyorum. Aldığım cevaba ve tavsiyelere göre roman ve şiir tarzı kitapları da okumaya gayret ediyorum." diye konuştu.

"Hüzünlendiğimde hemen kitaplarıma sarılıyorum"

Kitapların en iyi arkadaşı olduğunu vurgulayan Resuloğlu, yediden yetmişe herkese kitap okumayı tavsiye etti.

Resuloğlu, önce eşini, daha sonra da oğlunu kaybettiğini, bunun üzüntüsünü yaşadığını dile getirerek, "Hüzünlendiğimde hemen kitaplarıma sarılıyorum ve onlardan teselli bulmaya çalışıyorum. Böylelikle acım hafifliyor." dedi.

Gönül Resuloğlu, gençlere tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi:

"Bana göre okumak bu hayatta en güzel şeylerden biri. Çok okuyan daha çok kazanır. Kitap yaşadığımız bu hayatı bize çok daha güzel anlatıyor. Onun için gençlerimize, okuyarak sonraki nesillere örnek olmaları tavsiyesinde bulunuyorum."

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise halk kütüphanesinin her yaştan gruba hizmet verdiğini dile getirerek, "Gönül ablamız da kütüphanemizin üyesi. Her gün kendisini kütüphanede görebiliyoruz. Bu davranışı hepimize örnek oluyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA