Haliç Köprüsü ile yolu aynı hizada tutan çelik mekanizmada meydana gelen arıza nedeniyle yol ve köprü arasında yükseklik farkı oluştu. Polis, Haliç Köprüsü orta yolu trafiğe kapatırken, ekiplere olay haber verildi.

Haliç Köprüsü’nü geçerken yolda oluşan yükseklik farkı nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen trafik ekipleri yolda inceleme yaptı. Yapılan incelemede köprü ile yolu aynı hizada tutan çelik mekanizmanın vidalarının boşa çıktığı fark edildi. Okmeydanı istikametinde orta yol trafiğe kapatılırken, trafik yan yoldan sağlanıyor.

TRAFİK DURMA NOKTASINDA

Okmeydanı yönünün trafiğe kapatılması sonrasında köprü girişinde yoğunluk yaşanıyor. Sürücüler alternatif yollara yönlendirilirken E5 karayolu üzerindeki trafik yoğunluğu Ayvansaray’dan Atatürk Havalimanı kavşağına kadar uzamış durumda.

2009'DA DEPREM GÜÇLENDİRMESİ YAPILMIŞTI

2009 yılında Haliç Köprüsü’nde Ağustos ve Ekim ayları arasında depreme karşı güçlendirme çalışması yapılmıştı.

AHMET VEFİK ALP: “TEMELLERDE ÇÖKME OLMUŞTUR”

Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Haliç Köprüsü orta şeridinde bağlantı yerlerindeki kopma olayı ile ilgili hurriyet.com.tr’ye “Bu durum köprünün çöken kısmında temellerinde bir çökme olduğunu gösteriyor” dedi.

Birbirinden ayrılan kısmın kaç santim olduğunu şimdilik bilmediğini ifade eden Prof. Dr. Alp, “Köprünün çöken kısmında temellerinde çökme olmuştur. Daha fazla da çökebilirdi. Göründüğü kadarı ile meydana gelen kopmanın felakete yol açacak durum olduğunu düşünmüyorum. Zaman içinde temellerinin yetersiz olması nedeniyle tekrar çökme yaşanabilir. Bu durumda hem çöken parçada hem de diğer parçalarda temel hesapları ve uygulamaları kontrol edilmeli. Bu bakımın uzun süreceğini sanmıyorum. Bir günde bitirebilirler” şeklinde konuştu.

mynet