HATAY - CEM GENCO

Suriye'nin Halep kentindeki kuşatmadan tahliye edilenlerin de aralarında olduğu 55 yetim, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki yetimhanede yeni bir hayata uyum sağlamaya çalışıyor.

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'in doğusundan geçtiğimiz aylarda tahliye edilen ve yakınları tarafından Türkiye'ye getirilenler ile daha önce Reyhanlı'ya sığınan yetimler, ilçedeki Yasemin Yetimhanesi'nde hayata tutunuyor.

Suriyelilere Yardım Derneğinin destekleriyle 7 ay önce kurulan yetimhanede Halepli 55 çocuğa psikolojik destek sağlanırken, spor, sanat ve Kur'an eğitimi veriliyor.

Yetimhanenin Müdürü Hatice Acin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halepli yetimlerin hayata kazandırılması için gayret ettiklerini söyledi.

Kurum olarak Reyhanlı’da 7 aydır hizmet verdiklerini belirten Acin, ‘’Yetimhanemizde Suriyeli savaş mağduru çocuklarımıza kol kanat geriyoruz. Savaşın zorlu şartlarından etkilenip, en yakınlarındaki kişileri kaybeden bu çocukların hayatlarına adapte olabilmeleri için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz." dedi.

Acin, savaşın en acı yüzüyle çocukların karşı karşıya kalan çocukların yemek, bakım ve tüm ihtiyaçlarının ücretsiz karşılandığını, yarım kalan eğitimlerine devam etmelerinin de sağlandığını sözlerine ekledi.

"Acı dolu günlerimizi biraz olsun unuttuk"

Halepli yetimlerden 12 yaşındaki Lim Akad da babasını varil bombalı saldırıda kaybettiğini anlattı.

Akad, "Canım babamı ülkemizdeki savaşta kaybettik. Annem ve kardeşlerimizle Türkiye'ye gelerek kendimize yeni bir hayat kurmaya çalışıyoruz. Bizim için açılan yetimhane benim yüzümün gülmesine vesile oldu. Savaş yüzünden bırakmak zorunda olduğum okuluma tekrar gitmeye başladım. Hocalarımızın bizlerle yakından ilgilenmeleri sayesinde acı dolu günlerimizi biraz olsun unuttuk." diye konuştu.

Kaynak: AA