KAYSERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" isimli insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası kapsamında, Kayseri Müftülüğü ve Talas Belediyesince toplanan un, patates ve çocuk bezinden oluşan 12 tır yardım, Halep'e ulaştırılmak üzere yol çıkarıldı.

Vali Süleyman Kamçı, Talas ilçesindeki yamaç paraşütü iniş pistinde düzenlenen törende, tören öncesi yanına gelen bir çocuğun cebindeki bütün harçlığını Halep için bağışladığını belirtti.

Yurt dışından bile bölgeye yardımlar geldiğini dile getiren Kamçı, "Bu kampanya devam edecek. Bunun çok daha fazlasının toplanacağına inanıyorum. Yeter ki bizler vatandaşlarımıza yol gösterelim, yardımlarının doğru yere gittiğinden emin olsunlar. Bu 12 tır, 120 tır da olur. Ben bu anlamda Kayserililere güveniyorum. Bu 12 tırın Halep'teki kardeşlerimize umut olmasını diliyorum." dedi.

İl Müftüsü Şahin Güven ise daha önce Kayseri'den Suriye'ye 90 tır yardım gönderildiğine işaret ederek bugün gönderileceklerle sayının 102'ye ulaşacağını söyledi.

Kayseri'nin her alanda olduğu gibi bu alanda da hayırseverliğini gösterdiğini ifade eden Güven, iki hafta sonra yine onlarca tırı Halep'te ulaştırmaya çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, dua edildi. 12 tır, yardım malzemelerini Halep'e ulaştırmak üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesine uğurlandı.

Muhabir: Orhan Canbulatel

Kaynak: AA