Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra'da düzenlediği basın toplantısında, terör örgütüne yönelik operasyonların tamamlandığı ilçelerde, bundan sonra atılacak adımlar ve rehabilitasyon konusunda genel perspektif çalışması yaptıklarını söyledi.

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki operasyonun büyük ölçüde tamamlandığına işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Tek tek münferit bazı şeyler olabilir ama Silopi'deki bütün çukurlar kapatıldı, bütün barikatlar kaldırıldı. Zaten talimatımız da buydu. Hiçbir ilçede, hiçbir yerleşim yerinde barikat, çukur olmayacak. Silopi'de bu sağlandı, operasyon bu bağlamda başarıyla tamamlandı. Operasyon esnasında güvenlik görevlilerimiz son derece iyi bir koordinasyon yürütüyorlar. Şimdi mesela Silopi'de birkaç gün daha, sokağa çıkma yasağı kalkacak ancak akşamleyin belli saatlerde uygulanacak. Bir kere Silopi'de bütün mahallelerinde, sokaklarında güvenliği sağlayacak yeni bir güvenlik yapılanmasına gideceğiz.'

'İl merkezlerinin değişmesi için çalışma yürüteceğiz'

Hakkari ve Şırnak il merkezlerinin, doğal gelişim anlamında uygun bir topografyada olmadığını vurgulayan Davutoğlu, 'Buna mukabil Yüksekova ve Cizre daha düz arazide. Havaalanı da Yüksekova'da olduğu için Hakkari il sınırı değişmeden il merkezlerinin değişmesi, Hakkari ve Şırnak'ın herhangi bir şey kaybetmeden bunun yapılması için bir çaba ve çalışma yürüteceğiz' dedi.

Kaynak: AA