HAKKARİ

Hakkari ve ilçelerindeki bazı alanların 15-29 Ekim tarihlerinde "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yaptığı terör ve yıldırma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilediği belirtildi.

Vatandaşların ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme, seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı vurgulanan açıklamada, öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdit ve saldırıdan korunması maksadıyla bölgede emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli tedbirin alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Hakkari merkez, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerindeki bazı alanlar 15 Ekim saat 00.00.01'den, 29 Ekim saat 23.59.59'a kadar özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın belirtilen bölgelere izinsiz girmesi yasaklanmıştır.'' denildi.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlere ilişkin detaylı bilgiye valiliğin internet adresi üzerinden ulaşılabileceği de belirtildi.

Muhabir: Nevzat Taş

Kaynak: AA