HAKKARİ

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasının organize ettiği, Türkiye Kuyumcular Birliği toplantısı için kente gelen 100 kişilik heyetin bulunduğu yemeğe katıldı.

İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ve iş adamlarının da yer aldığı yemekte gazetecilere açıklama yapan Toprak, Hakkari'yi daha ileriye taşımak için büyük bir çaba içinde olduklarını söyledi.

"Devletimize, milletimize silah çekenlerle gereği gibi mücadele ediliyor"

Devlet imkanlarıyla kente önemli yatırımların yapıldığını, birçok projenin hayata geçirildiğini anlatan Toprak, şunları kaydetti:

"Hakkari'deki kötü imaj yerini huzur ve güven ortamına bıraktı. Devletimize, milletimize silah çekenlerle gereği gibi mücadele ediliyor. Biz de halkımızla bütünleşerek, ekonomik hayatta, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde, turizm alanında Hakkari'yi ileriye taşıyabilmek için büyük bir çaba içerisindeyiz. Bunları tek başımıza gerçekleştirme imkanımız yok. Sivil toplum kuruluşlarıyla, vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla ve burada yerel halk üzerinde etkisi olan kanaat önderlerimizle bu hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. Hakkari'nin coğrafyasının yanında çok büyük bir spor potansiyeli var. Devletimizin bu manada büyük yatırımları var. Hakkari'yi dolaştığımızda kendimi bir şantiye alanında hissediyorum. Şu anda 20 civarında okul inşaatımız var. Gençlik merkezimiz, kapalı spor salonumuz var. Kapalı yüzme havuzumuzu bir aya kadar teslim almak üzereyiz. Kayak merkezimizi uluslararası yarışmaların yapılacağı düzeye getiriyoruz. Ters lale, kar festivalleri yaptık. Bu da halkımızın bu tür sosyal aktivitelere ne kadar açık olduğunu gösteriyor. Hakkari ilimiz, kafalardaki oluşan kötü imajla algılandığı gibi değil."

Muhabir: Necmi Ertuş

Kaynak: AA