HAKKARİ

Hakkari'de ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan komutanlar, öğrencilerin karne mutluluğuna ortak oldu.

Terör saldırıları sonucu bir çok okulun ağır hasar aldığı Yüksekova ilçesinde karne dağıtım töreni düzenlendi.

Huzur ve güven ortamının sağlandığı ilçede sorunsuz bir dönemi geride bırakan binlerce öğrenci, komutanların elinden karnelerini alarak yarı yıl tatiline başladı.

Törene katılan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, burada yaptığı konuşmada, her zaman öğrencilerin yüzünün gülmesini ve hep sevgiyle büyümelerini arzu ettiklerini söyledi.

Kaymakam Kaşıkçı ise devletin tüm vatandaşlarına her türlü desteği verdiğini anımsatarak, "Bu ülke bizim, bu çocuklar bizim. Biz ülkeyi bu çocuklar adına idare ediyoruz. Biz emanetçiyiz. Emaneti çocuklarımıza vereceğiz. Madem emaneti çocuklarımıza vereceğiz o zaman bu çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz, iyi eğitmeliyiz. Bunun başka yolu yok." dedi.

Çukurca'da da komutan karne dağıttı

Çukurca ilçesinde de 2'nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, öğrencilere karne dağıttı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Mut ile Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Ersay, öğrencilerle tek tek ilgilenerek karnelerini dağıttı.

Törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan, eğitime verdiği desteklerden dolayı Ersay'a teşekkür ederek yöresel kilim hediye etti.

Muhabir: Saim Harmancı

Kaynak: AA